Home Aanstaande wedstrijden Zweden – Portugal Europa klaar voor ontknoping

Zweden – Portugal Europa klaar voor ontknoping

0
Zweden – Portugal Europa klaar voor ontknoping

Morgenavond staan de eerste play-offwedstrijden voor het WK 2014 op het programma. Onder meer grootmachten Zweden en Portugal staan tegenover elkaar. Lukt het de Portugezen om het thuisvoordeel om te zetten in een overwinning?

Naast het feit dat de droom op het WK actief te zijn voor één van deze twee landen in duigen zal vallen, betekent het treffen tussen Zweden en Portugal natuurlijk ook het duel tussen Ibrahimovic en Ronaldo. Beide supersterren waren tijdens de kwalificatie belangrijk voor hun land en hopen dat ook in de play-offs te zijn.

Waar Ronaldo in aanloop naar dit belangrijke duel niet of nauwelijks met de pers praat, daar probeert Ibrahimovic op zijn beurt de spanning op te bouwen. “Portugal heeft een sterk team met veel individuele kwaliteit. Daarom beschouw ik de Portugezen als favoriet, maar wij werden wel tweede in de poule achter Duitsland, in mijn ogen het sterkste team van Europa. Portugal eindigde als tweede in een groep die ze misschien hadden moeten winnen. Dus ik denk dat wij het meer verdienen. Het worden zware wedstrijden, maar het mag ook niet makkelijk zijn om het WK te bereiken.”, aldus de aanvoerder van het Zweedse elftal.

Voor Portugal zal het de tweede keer worden dat het land via de play-offs moet gaan proberen om een WK-ticket te bemachtigen. Vier jaar geleden troffen ze Bosnië-Herzegovina, waarvan ze tweemaal met 1-0 wisten te winnen.
Het eerste duel tussen Portugal en Zweden vindt morgenavond plaats in Lissabon. Volgende week volgt de ontknoping in Stockholm.