Home Column van Bart 11 seconden, de Sepp Blatter show

11 seconden, de Sepp Blatter show

0
11 seconden, de Sepp Blatter show

De tijd die Maradona nodig had voor een geniale dribbel, een handsbal en een doelpunt. De tijd die Van Bronckhorst nodig had om van het ene naar het andere doel te sprinten, om met een magistraal afstandsschot te scoren tegen Uruguay. De tijd die Louis van Gaal nodig heeft om een domme speech te maken. De tijd die Kevin Strootman nodig heeft om zijn weeksalaris in zijn mond te proppen.
De tijd die Sepp Blatter nodig had om een minuut stilte te houden voor Nelson Mandela.

De Blatter-show

Blatter is de weg nu helemaal kwijt. Definitief. Hij is gek en de wereld mag het weten. De grootste held van onze generatie, Nelson Mandela, laat het leven, en Sepp Blatter grijpt juist dat moment aan om zijn megalomane ego te laten spreken. Elf seconden was voor Blatter genoeg eerbetoon tijdens het FIFA-feestje van Blatter, voor Blatter, door Blatter.

Mandela zat 27 jaar in gevangenschap op Robben-eiland; ontketende een ongekende ommekeer in het Apartheidsregime; werd keer op keer, decennialang geroemd door vriend en vijand; zette eigenhandig een bijl in de wortel van het kwaad dat racisme heet.

Dat alles was de baas van de FIFA welgeteld 11 seconden waard om bij stil te staan. Hij griste de microfoon uit de handen van de onschuldige presentatrice en nam de show weer over. De mafkees.

Complot

Als we nog in dubio waren, dan is nu de beslissing toch wel gevallen. Blatter moet weg. Hij is een idioot die alleen nog aan zichzelf denkt. De KNVB zou zich verre moeten houden van dit ongure sujet. Ruud Gullit zou moeten weigeren om ooit nog met deze voetbaldictator op één podium te staan. Platini zou ontslag moeten nemen. De Duitsers, de Fransen, de Italianen, de Brazilianen; allemaal zouden ze de handen ineen moeten slaan en eisen dat Blatter onmiddellijk vertrekt. Gewoon spullen inpakken en opdonderen uit zijn kantoor.

Maar ja. Iedereen is bang. Niemand durft het voortouw te nemen, uit angst dat Blatter wraak neemt op degene die de eerste stap zet. Een simpele ziel als Ruud Gullit, die nota bene zijn eerste Gouden Bal opdroeg aan Mandela, zou binnen 11 seconden al zijn krediet bij de FIFA verspelen. De KNVB, en daarmee het Nederlandse voetbal, de scheidsrechters, de techniek et al, zouden nooit meer een rol van betekenis mogen spelen.

Post!

Is er dan niemand die eigenhandig Blatter op de schopstoel kan zetten?
Jawel. Christiano Ronaldo. ’s Werelds beste speler van dit moment. Wat hij kan doen? Eisen dat Blatter wegblijft bij het Gouden Bal-gala. En anders sturen ze die Gouden Bal maar per post naar hem op.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in