Home Column van Bart Carnaval? Think again!

Carnaval? Think again!

0
Carnaval? Think again!
Wedden op het WK in Brazilië met Bwin

Dacht je dat de Olympische Spelen voorbij waren? Think again. Nu zitten we weer met de Paralympische Spelen opgezadeld. Je weet wel, dat kneuzenfestival voor de IKEA-bankjes onder de Chesterfields. Gehandicapte en anderszins slecht gefabriceerde medemensen die zich hebben laten wijsmaken dat ook zij iets kunnen. Alleen niet zo goed als normale mensen.

Leuk hoor, als je familie van de deelnemende sporters bent of van nature Erica Terpstra heet. Maar verder is er geen reet aan. Zelfs Willy en Max blijven weg. Het Koningshuis slaat wc-potwerpen nog hoger aan dan de Paralympics.
Ook Poetin laat merken dat die hele ‘kijk-ons-eens-zielig-zijn-maar-wel-lekker-sporten’ kermis hem niets doet. De échte Spelen waren nauwelijks voorbij of er werd al weer oorlog gevoerd om De Krim.

Klassieker Feyenoord – Ajax

Gelukkig werd in Nederland de aandacht van dit leprosenfestijn afgeleid door dé Klassieker.
Feijenoord – Ajax betekende meteen het einde van de competitie, want Ajax staat op een nagenoeg niet te achterhalen voorsprong. Frank de Boer en zijn pubers vouwden een papieren hoedje van de rekels van Feijenoord en dat was dat.

Volgend jaar mag Feijenoord het opnieuw proberen, met Fred Rutten. De trainer die een nog irritanter spraakgebrek heeft dan Erben Wennemars.

Carnaval

Meer afleiding vonden we in de vorm van het Carnaval.
Je kunt er de klok op gelijk zetten: tijdens carnaval breekt de pleuris uit. Straten liggen vol met plastic bekertjes, slingers en serpentines, afgedankte boerenkielen en -dochters.

Dronken kinderen, steekpartijen, omvallende praalwagens, massale woninginbraken, onherstelbare hersenbeschadiging bij een kwart van de bevolking. Het lijkt wel oorlog, maar dan wel een oorlog met vrolijke kleurtjes in plaats van camo, confetti in plaats van clusterbommen en bier in plaats van mosterdgas.

De economische schade is nog groter dan wat we rond Oud & Nieuw oplopen, maar waar vuurwerk, voetbal en Zwarte Piet ieder jaar kunnen rekenen op linkse boycotten, blijft carnaval gek genoeg buiten schot. Jammer. Carnaval is toch een beetje de Paralympics van en voor Brabanders. Een normaal feestje kunnen ze niet organiseren; dan maar een gek hoedje opzetten en pilskes drinken tot je vergeten bent op welk woonwagenkamp je ook al weer woonde.

WK afleiding

Nou ja. Nog een klein beetje afleiding in de vorm van Europees Voetbal en wielrennen en voor je het weet is het juni – en dan begint het feest pas echt. Het WK Voetbal in Brazilië. De beste landen ter wereld strijden op het hoogste niveau om de felbegeerde Gouden Bal. Niks geen gehandicapten op het veld (mwoah, een paar scheidsrechters daar gelaten) maar serieuze sporters met een ijzeren conditie en een fabelachtige oog-voet-coördinatie.
Ver weg van Poetin, ver weg van Oud & Nieuw en ver weg van Zwarte Piet. In principe kan niemand iets verklooien aan het WK.
Als ze maar niet ineens spontaan carnaval gaan vieren…

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in