Home Column van Bart Dé discussie

Dé discussie

0

Sinterklaas door Michell ZappaFer? Willems? Martins Indi? Of toch gewoon Kluivert? Ik vind het moeilijk om te kiezen, hoewel alle vier tegelijk natuurlijk ook een mogelijkheid is.

Aan de andere kant van het spectrum lijkt Van Gaal de enige juiste keuze. Een oudere man, gewend aan verkleedpartijtjes. Zo natuurlijk als hij zich beweegt in lederhosen, dat moet toch ook kunnen in, laten we zeggen, iets minder getailleerde kledij. Bovendien waait het lekker door.

Maar ja. Zullen ze daar volgend jaar in Brazilië niet enorme problemen mee krijgen? Tijdens het WK Voetbal?

Verlanglijstjes

Het gaat natuurlijk om de verdeling van de rollen tijdens het jaarlijkse Oranje Sinterklaasgala. Een terugkerend kinderfestijn voor de allerkleinsten. Wesley Sneijder heeft in februari zijn verlanglijstje al ingeleverd bij Bert van Oostveen. Insiders weten wat de kleine Sneijder wil: een nieuwe tatoeage van Bert en Ernie, een lekker luchtje voor Yo, het stadion van Besiktas in een smeulende puinhoop, en twee chocoladeletters; een witte en een bruine.

Blind wil graag talent; Robben en Van Persie hadden hetzelfde op hun lijstje staan (iets over ‘in de finale de bal in het doel trappen’) en Kevin Strootman schijnt een kaakcorrectie gevraagd te hebben. Maar die heeft het mondeling doorgegeven, dus hij kan ook iets heel anders gezegd hebben.

Zwarte Piet

De KNVB doet er alles aan. Helaas wordt het steeds moeilijker om een en ander vlekkeloos te laten verlopen, want de Zwartepiet-is-racisme-discussie gooit roet in het eten. Vroeger was het allemaal een stuk eenvoudiger. Dick Jol kreeg een baard aangemeten en de gebroeders Van de Kerkhof smeerden schoenpoets op hun gezicht. Iedereen wist wel dat zij het waren, verkleed als Ruudje Gullit, maar niemand trok zijn bek open. Natuurlijk werden de blanke voetballers gebruikt als Zwarte Piet. Zwarte voetballers hadden we nauwelijks meer, na de vliegramp met het Kleurrijk Elftal. Of je moet met een Zwartgeblakerde Piet de straat op.

Sinterklaas

Dit jaar dus Van Gaal als Sinterklaas. Gelukkig weten we van Louis dat hij gedichtjes kan schrijven als geen ander. Bij WeddenWK.nl hebben we alvast de hand kunnen leggen op een gedicht van zijn hand.

Hier, bij Oranje, ligt mijn hart
Een Elftal, fascinerend, altijd apart.
Door velen geroemd als ‘net-niet generatie’
Voor mij de helden van een complete natie.
Mijn herinneringen gaan terug naar het vorige WK
Toen Van Marwijk het verprutste in Afrika.
Bertje, de meestercoach zal je laten zien
Wat je met Van Persie moet doen op de 10.
Volgend jaar zijn we wereldkampioen
Wat zal ik dan eens voor succesvols gaan doen.
Nu voor Wesley nog wat wijze raad:
Laat ze maar lullen jongen; Sinterklaas bestáát!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in