Home Column van Bart Dubbelfunctie van Louis van Gaal

Dubbelfunctie van Louis van Gaal

0
Dubbelfunctie van Louis van Gaal

Louis van Gaal heeft laten weten geen trek te hebben in een dubbelfunctie. Wij wil niet de onvolwassen miljonairtjes van Oranje trainen, en daarnaast óók nog eens de onvolwassen miljonairtjes van een Engelse club.
Maar eigenlijk is het Truus die thuis heeft gezegd:
‘Louis, je gaat nie.’ Het heeft voor jou geen enkele zin om naar een land te gaan waar je de taal niet voldoende spreekt. Hoe denk je dat dat voor mij is? Ik moet mee en dan daar door de roddelpers achtervolgd worden. Door van die vettige types die allemaal hun school niet hebben afgemaakt en daarom voor News of the World zijn gaan werken. Of ik moet thuis blijven waar ik iedere week kan zien hoe je door de mangel wordt gehaald bij RTL VI.
Nee hoor, ga jij maar lekker volgend jaar met de knaapjes naar het WK in Brazilië, en laat multi-tasken maar aan vrouwen over.
‘Nou, vooruit,’ zal Louis gezegd heben. Tottenham was hem eigenlijk toch te min.

Provincieclubjes

Inmiddels heeft Tottenham een andere trainer gevonden in Tim Sherwood, dus Van Gaal kan zich met een gerust hart richten op de grote clubs van Engeland, waar hij na het WK eventueel wél aan de slag wil. Ik denk dat een man als Van Gaal, die provincieclubjes als Barcelona en Bayern München tot grootmachten heeft gesmeed, wel kan rekenen op een functie als oefenmeester bij de Manchestertjes, Liverpool en anders Chelsea.

Het lijkt mij in ieder geval heerlijk om te zien hoe Louis op het bordes van het stadhuis (en dat is een flinke stapel stenen – die ouwe Engelsen konden heel goed stapelen) gaat vertellen dat ‘zijn’ club de beste is van Manchester. En van Liverpool en van Londen. Oh ja, dan zou hij wel eerst kampioen moeten worden. Eerst maar even oefenen in Rio de Janeiro, dan.

Rondrit

En daarna lekker met een dubbeldeksbusje door de stad heen toeren. Ouderwetse rondrit met het kampioensteam. Zo’n ritje waarbij er iemand de schaal van het dak van de bus laat vallen, of met zijn hoofd in de bedrading van de tram blijft hangen.

Oh ja, Louis, als je meeleest: in Engeland rijden ze links. Voordat je de chauffeur uit gaat leggen dat hij aan de verkeerde kant van de weg zit…

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in