Home Column van Bart Engeland bijna naar huis, Colombia door

Engeland bijna naar huis, Colombia door

0
Engeland bijna naar huis, Colombia door
Wedden op het WK in Brazilië met William Hill Foto van Twitter

Wat zullen ze zuur zijn, in Engeland. Alwéér een WK voetbal naar de verdommenis geholpen. Rooney en zijn mannetjes haalden niet het niveau dat nodig was om het de Uruguayanen moeilijk te maken. Sterling en Sturridge deden wel weer hun kunstjes, maar tegen circusartiest Suarez viel niet op te boksen. De spits van Liverpool tikte twee ballen achter Engeland-keeper Joe Hart.

Engeland is officieel nog niet uitgeschakeld, maar na twee verloren wedstrijden verdient de ploeg het ook niet meer om de achtste finales te bereiken.

Niets

Ze hadden er nog wel zulke goede hoop op. Maar ja, dat is ieder toernooi hetzelfde liedje. ‘We hebben nog nooit zo’n sterk team aan de start van een WK neergezet,’ of woorden van die strekking. Rooney zou de beste spits van de wereld zijn, Joe Hart de beste keeper. Helaas voor de Britten speel je voetbal met elf man en die andere negen tussen spits en keeper moeten ook wat kunnen.

Voor de supporters van het Engelse team is het ook een domper, hoewel ze inmiddels gewend moeten zijn aan teleurstellingen. Sinds 1966 heeft het team niets meer gewonnen, dus van de generaties onder de vijftig jaar is er niemand die Engels voetbalsucces kan identificeren.

Colombia

Wie er wel succes hebben, zijn de voetballers van Colombia. Tegen de verwachting in plaatste het team zich voor de volgende ronde middels een 2-1 overwinning op Ivoorkust. Voorlopig doen de Zuid-Amerikaanse teams het beter dan de Afrikanen, hoewel Ivoorkust alles nog in eigen hand heeft. In de laatste poulewedstrijd tegen Griekenland (aanstaande dinsdag) kan een gelijkspel al genoeg zijn. Dan moet Colombia wel winnen of gelijkspelen tegen Japan.

Opvallend veel traffic op de site weddenwk.nl uit Colombia, trouwens. Vooruit; nog één keer de link naar ‘Wat zit er in die spuitbus???

Burenruzie

Gebeurt er vandaag nog iets leuks? Jazeker, in Poule E de burenruzie tussen Frankrijk en Zwitserland, vanaf 21.00 uur. En om 24.00 uur hebben we nóg een regionaal conflict, ditmaal tussen Honduras en Equador.

Maar eerst trapt Italië af tegen Costa Rica, om 18.00 uur. Voor de Engelsen de laatste kans – en dan zijn ze afhankelijk van Italië… Balotelli wil wel een helpende hand toesteken, in ruil voor een zoen van de Koningin.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in