Home Column van Bart ‘Het beste WK ooit.’ Sepp Blatter, zo ziet ‘seniel’ er uit.

‘Het beste WK ooit.’ Sepp Blatter, zo ziet ‘seniel’ er uit.

0
‘Het beste WK ooit.’ Sepp Blatter, zo ziet ‘seniel’ er uit.
Wedden op het WK in Brazilië met 888 Sport

JOHANNESBURG – Als het aan Sepp Blatter ligt, wordt het wereldkampioenschap voetbal in Zuid-Afrika het beste WK voetbal ooit. Dat zei de voorzitter van wereldvoetbalbond FIFA maandag in Johannesburg.

FIFA-baas Sepp Blatter is er zeker van. “Het wereldkampioenschap voetbal in Brazilië wordt het beste toernooi ooit”. Blatter is de vele kritiek op de organisatie beu. “Dit toernooi gaat door in een land genaamd Brazilië. Daar wonen 200 miljoen voetballers.”

FIFA-voorzitter Sepp Blatter liet weten nu al erg uit te kijken naar het toernooi. “Dit wordt het eerste WK in Oost-Europa. Ik denk dat Rusland het beste WK ooit zal organiseren. Jullie verdienen nu al een tien”, aldus de Zwitser.

Seniel

What the fuck is er al jaren met Sepp Blatter aan de hand? Heeft niemand door dat hij alleen maar onzin uitkraamt? Hij lijkt wel de Berlusconi van de voetbalvelden. Weliswaar zonder de sappige schandelen van Stoute Silvio, maar verder zijn zij de schoolpleinpestjochies met meer dan genoeg geld om de halve wereld om te kopen en genoeg politieke macht om de andere helft te chanteren.

Dat Blatter daarbij ook nog aan de lopende band voetballers schoffeert (Ronaldo), problemen bagatelliseert (WK Qatar) of een herdenking (Mandela) afhakt zoals een slager zijn eigen vingers, lijkt niet uit te maken. Blatter doet wat Blatter wil. En komt er mee weg.

En blijkbaar wil Blatter een megolomane marchandeur zijn, die zijn positie te pas en te onpas kan misbruiken voor zijn eigen agenda.

Moeluk

Ergens wel mooi, een nieuwerwetse Zonnekoning, maar door steeds meer mensen steeds minder gewenst. De man is traag, oud en valt steeds vaker vaker vaker in herhaling. Dit is niet het boegbeeld dat de FIFA moet hebben. Dit verdient de mooie sport niet, ondanks de hooligans, schwalbes en omkoopschandalen.

De wereldwijde voetbalfamilie moet vereenzelvigd worden in een persoon die én eerlijk is, én goed overkomt op de media, én er een eigenzinnige mening op nahoudt en ook niet bang is om die koste wat kost te verdedigen.
Het is natuurlijk ook heel moeilijk, tien keer per jaar beslissen waar welk toernooi gehouden moet worden. Je moet er even over nadenken, wat mijmeren, wat bellen met drie mensen. Pff, kost je toch al gauw een hele dag. En dan mag je de rest van het jaar betaald op vakantie.

Eigenlijk zou iedereen het kunnen doen.

Nou, zo beschouwd kan dat baantje net zo goed naar iemand als Britt Dekker. Hoewel ik Louis van Gaal ook nog wel een kans zie maken. We kunnen er alleen maar op vooruit gaan. Dat is ook wel eng, eigenlijk.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in