Home Column van Bart Het WK 2014

Het WK 2014

0
Het WK 2014
Wedden op het WK met Bwin

We zijn eindelijk begonnen. En hoe! Oranje rolde over Spanje heen – versloeg de Spaanse vijand met een stand van vijf tegen één op het WK voetbal.

Maar even serieus. Dat had toch niemand verwacht? Geen waarzegster die in de glazen bol keek en kraste: “Ik zie, ik zie… … elf smurfen die een enorme pan paella maken. onder leiding van drie man: een chef-kok met een grote neus en een nog groter ego, en twee andere kerels die niet kunnen autorijden. Holland maakt Spanje in, het wordt 5-1. Dat is dan twintig euro alsjeblieft dankjewel betalen bij de uitgang fijne avond tot de volgende keer NEXT!”

Nee, die waarzegster heb ik niet gezien.

Engeland

De BBC was speechless. Tenminste, niet de BBC maar de commentatoren. En ze keken niet alleen vol ongeloof naar de einduitslag (1-5), maar ook vol jaloezie. Zij zouden willen dat ze eindelijk weer eens een fatsoenlijk elftal hadden. Maar ze moeten het doen met Rooney en Walcott in plaats van Robben en Van Persie. Gelukkig hebben de Engelsen nog de beschikking over Sterling en Sturridge , zowaar een fris duo dat er vol voor gaat. Niet dat het hielp. Engeland ging ten onder tegen Italië: 2 – 1 en wéér een droom in duigen.

Duitsland

Duitsland deed het een stuk beter. De bloedhonden uit de Eiffel doken vol op Portugal en vraten ze met 4-0 op. Ronaldo en co huilen, natuurlijk. Portugal was echt waardeloos bezig. Ook voor hun is het toernooi wel ten einde, lijkt me. Hoop ik.
De sfeer in het Duitse Kamp is een stuk beter. Niet alleen omdat ze hebben gewonnen, maar omdat ze in hun eigen kamp zitten. Gebouwd door de Deutsche Fußballbund. In Brazilië. Wel dapper hoor, van die Duitsers. ‘We gaan op reis en we nemen mee: ons eigen bungalowpark.’ En maar zeiken over Nederlanders die vijf kilo aardappels en twee potjes pindakaas achter in de caravan gooien.

België

En dan spelen vanavond eindelijk onze Zuiderburen! De Belgen hebben een goede kans om de groepsfase door te komen. Ze hebben een goed team en een niet al te moeilijke poule, dus dat moet lukken. Als alles gaat zoals gepland spelen we op 9 juli de halve finale tegen elkaar.
Nederland – België, Kaaskoppen vs. Frietboeren. Ik kan niet wachten.

Blatter

Het WK loopt dus redelijk naar wens. Goed, er werd een riedeltje volksliederen vergeten. En er was iets met die doellijntechnologie. En iets met die spuitbusjes. En met die onervaren scheidsrechters. En met Portugal en Spanje (op het Iberisch schiereiland verbranden ze as we speak Duitse vlaggen en Gullit-petjes).

Maar verder verloopt het feestje van Blatter volledig naar wens. Zou de ouwe Sepp het zelf een beetje naar zijn zin hebben? Kan hij een lach op zijn gezicht toveren? De volgende keer dat hij weer in beeld is, ga ik er op letten 🙂

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in