Home Column van Bart Kijkcijfers WK en boer zoekt vrouw

Kijkcijfers WK en boer zoekt vrouw

0
Kijkcijfers WK en boer zoekt vrouw
Wedden op het WK in Brazilië met Unibet

Oranje in de finale van het WK voetbal is goed voor ruim tien miljoen kijkers. Dat zijn een boel mensen, tien miljoen. Tweehonderd keer de Arena vol. Een jaar lang file op de A2. Het aantal dieren dat gestorven is voor de make-up van Patty Brard. Het aantal mensen dat hersenbeschadiging heeft opgelopen door RTL Boulevard.
Twee-en-een-half keer het aantal kijkers van Boer Zoekt Vrouw.
Say what?

Ugh

Het agrarische koppelprogramma trekt inderdaad lachend vier miljoen kijkers per uitzending. Daarvoor mogen de bedenkers en de redactie zich voor op de borst kloppen. Het is namelijk rete-moeilijk om een goedscorende tv te maken. Dat ze zulks is gelukt met medewerking van Yvon Jaspers, een dozijn desperate boeren en een stuk of dertig wanhopige, sociaal teleurgestelde, net iets te dikke, aandachtsgeile, over-the-hill borderline-wijven die nog nooit een boerderij (laat staan een boer) van dichtbij hebben gezien, is een prestatie die staat als een huis.

In tegenstelling tot de relaties die ontsproten zijn aan deze ordinaire veehandel; de boeren zijn de wijven al snel zat, of de wijven vinden het leven te zwaar en gaan terug naar de steen waaronder ze vandaan kwamen. In Zoetermeer ofzo.

Ook opvallend: BZV is een van de weinige programma’s met een succesvolle presentatrice. Yvon mag zich volledig terecht rekenen tot de top in vrouwelijk presentatietalent; de top vijf wordt aangevuld met die manke van Lingo, die kleine-met-die-grote-tieten van Studio Sport en die Wertje van het Sinterklaasjournaal. En Linda de Mol. Toprijtje hoor. Serieuze tv.

Wissel!

Oranje zorgt natuurlijk net zo min voor intellectueel vermaak. Mannen die achter een bal aanrennen. Tsja.
Maar waar de Boeren en de gezochte Vrouwen meer en meer kijkers trekken met drama, huilende mensen en kansen verspelen, moet ons voetbalelftal het daar niet van hebben. Integendeel; alles moét juist goed gaan. Hoe beter het gaat, hoe meer mensen er kijken. Tot dus wel tien miljoen tegelijk. Dat is praktisch het hele land.

Laten we het eens omdraaien. De voetballers doen de relatie’s in BZV en de boeren en vrouwen gaan naar een interland als spelers.

Ik kan niet wachten tot een van die vrouwen aan Puyol gaat vertellen dat ze niet weet wat ze aan moet met ‘hem’ en naar haar eigen keeper wijst, Boer Tom. En dat Puyol dan een kopstoot uitdeelt, een gele kaart incasseert en lachend wegloopt.

Ondertussen, op de boerderij, duiken Van Persie, Sneijder en Van der Vaart met alle vrouwen tegelijk in de hooiberg. Het is een dolle middag, en daarna stappen ze in hun privé-jets en gaan thuis eten.
Wie wil dat nou niet zien? Beste kijkcijfers ever!

En nu naar de Olympische Spelen!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in