Home Column van Bart Laatste loodjes

Laatste loodjes

0
Laatste loodjes
Wedden op Brazilië tegen Nederland met William Hill

Nou, dat was het dan. Het WK zit er wel op, nu. Er hoeft alleen nog een troostfinale gespeeld te worden, en dan kunnen Louis en zijn 23 voetbalzonen het vliegtuig in. Ze mogen trots zijn op zichzelf – ze hebben boven verwachting gepresteerd. De plaatsing voor dit WK was nooit ‘im frage’, maar wel het succes dat Nederland zou gaan behalen. Niemand gaf een bitcoin voor het overleven van de groepsfase, maar uiteindelijk strandde onze nationale trots pas in de halve finale.

Direct naar: Voorspellingen bookmakers

Monsterwedstrijd

Die halve finale wedstrijd was wel een monster. En dat bedoel ik niet in positieve zin, zoals de wedstrijd de dag ervoor. Toen speelde Duitsland tegen een team dat vergeten was hoe het spelletje werkt. Het leek wel of Scolari elf curlingspelers had opgesteld. Lekker veel stilstaan, beetje roepen naar elkaar en af en toe je eigen straatje schoonvegen. Ja, dan ga je dus met 7-0 het veld af. Dat er nog 7-1 gescoord kon worden, lag alleen maar aan Duitsland. Zij speelden de bal opzichtig nonchalant rond voor de 16-meter – beetje blind naar elkaar passen en hopen dat er een Braziliaan tussen zit. Je zag die Duitsers ondertussen denken: “Als ze niet één troostdoelpuntje scoren, komen wij nooit meer levend dit stadion uit…”

Halve finale

Nee, onze wedstrijd tegen Argentinië was geen memorabele, epische, nooit-meer-vergeten aangelegenheid. Weinig heroïek, ook. Behalve dan van Ron Vlaar, die voor de wedstrijd Edgar Davids had opgegeten. Dat zag je op het veld wel terug.

Misschien had Van Gaal niet moeten beginnen met De Jong. Dan had hij later in de wedstrijd weer zijn keeperstruc kunnen toepassen. Misschien.

Misschien had Van Persie wat beter in vorm moeten zijn. Misschien. Misschien.

Maar nu moeten de Argentijnen tegen Duitsland, dat net met 7-1 over de Kapotte Kanaries is heengewalst. En toch zijn de lokale supporters voor Duitsland – nooit voor aartsvijand Argentinië. Veel plezier…

Troostfinale

Dan de Troostfinale! Welk een spektakelstuk zal me dat worden. Not. De enige keer dat Oranje zo’n triestfinale moest spelen, verloren ze wegens ongeïnspireerd en fuck it. Dat lijkt me echter niet het scenario voor vanavond. Misschien gaan Scolari en Van Gaal vooraf even bij elkaar zitten.

“Señor Louis, wij gaan die trosjtfinal mooi maak. Wij voetbal speel dat mensen blij maak. Wij spannend wedstrijd maak en tien doelpunt. 6-4 of 4-6. Maak niet out.”
Misschien.

Moooooi

We zullen nog vaak terugdenken aan dit WK, ondanks de uitschakeling op de drempel van de bruidssuite. De mooie momenten; de goals van Van Persie en Robben, de reddingen van Tim Krul en Jasper Cillessen, de verrassende prestaties van ‘voetballandjes’ als Costa Rica, België en Colombia. De twijfelachtige arbitrage, de gebroken rugwervel van Neymar, de fluitconcerto’s voor Blatter. Het was een waanzinnig WK. Te gek. Maar voor mij voor hoeft die troostfinale niet.

Hup Duitsland!

Direct naar: Voorspellingen bookmakers

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in