Home Column van Bart Nederland – Costa Rica de laatste voorbeschouwing

Nederland – Costa Rica de laatste voorbeschouwing

0
Nederland – Costa Rica de laatste voorbeschouwing
Wedden op Nederland Costa Rica met Unibet

Costa Rica is een interessant landje. Om te beginnen heeft het geen leger – dat is in 1949 na een korte burgeroorlog ontbonden. Het is een welvarend land, een happy place, met zorgzame, lieve mensen die proberen om hun ecologische voetafdruk zo klein mogelijk te houden. De hardwerkende Costaricanen verbouwen vooral veel bananen en koffie, maar tegenwoordig wordt er ook flink verdiend aan de farmaceutische industrie en het vervaardigen van elektronica.

Stof happen

Leuk voor ze. Vanavond eten ze stof, happen ze zand, zitten ze op zwart zaad. Costa Rica mag dan ‘Het Zwitserland van Midden Amerika’ zijn; voetballend hebben ze niets te vertellen. Komen ze niet in het verhaal voor. Costa Rica, het was leuk dat je er was, maar nu is het speelkwartier voorbij. De grote mannen komen de bal halen en gaan nu serieus aan het werk.

Tactiek

Van Gaal heeft de tactiek al klaar. Van Gaal heeft voor iedere wedstrijd de tactiek al zes maanden klaar, zo ver denkt de man vooruit. Vanavond gaan we niet eerst 80 minuten verdedigen en dan twee keer tikkie-takkie erover heen. Nope. Louis heeft bedacht dat er binnen een kwartier 3-0 op de borden staat. Het sterrenensemble van de Duitse, Turkse en Engelse competities, verenigd onder een oranje shirt en dito sokken, zal vlijmscherp en bikkelhard uithalen. Tegen de tijd dat het rustsignaal klinkt, lopen die bananenkwekers achteruit en praten ze Chinees. Totaal in de war, kapotgespeeld en gedesillusioneerd. Maak dáár maar eens een liedje over.

Bruut geweld

De enige manier waarop Costa Rica ‘ons’ zou kunnen verslaan, is met bruut geweld. Tackles op de man, elleboogstoten, een knietje op het dijbeen, op de voeten gaan staan, etc. De trukendoos is nagenoeg onuitputtelijk. Als er bij de Nederlanders een stuk of vier jongens geblesseerd raken, heeft Costa Rica nog wel een kans. Kansje.
Hoewel ik niet weet of je dat gedrag kunt verwachten van de keurige, hardwerkende jongens uit Midden Amerika, uit dat landje waar niets spannends gebeurt. Costa Rica heeft geen leger – wij hebben een LEGIOEN.

Quotes Nederland – Costa Rica

De noteringen bij de bookmakers zijn bekend. De bookies verwachten dat Nederland deze wedstrijd gaat winnen. Gokken op deze wedstrijd kan heel winstgevend zijn.

Nederland wintgelijkCosta Rica Wint
Unibet1.524.207.50
William Hill1.504.007.00
ComeOn1.524.107.00

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in