Home Column van Bart Nederland – Mexico een voorbeschouwing

Nederland – Mexico een voorbeschouwing

0
Nederland – Mexico een voorbeschouwing
Wedden op Nederland tegen Mexico met Bwin

Oogstrelend mooi

Oogstrelend mooi is het niet. Maar wel genadeloos effectief. Het systeem van Louis werkt als een dolle. Louis, de Man met het Plan, weet hoe hij een toernooi moet overleven, hoe hij met zijn team kan groeien in het WK. Weet hoe hij het kan winnen. En dat gaan we vanavond opnieuw zien, als Mexico bruut opzij wordt geschoven. ‘Opzij! Maak baan voor de nieuwe Wereldkampioen!’

Hollandsche School

Alles weten wij van voetbal. Wij, de supporters, de zeventien miljoen bondscoaches, hebben als geen ander een mening over de opstelling en het te spelen systeem. Van Persie moet er in, net als Robben en Sneijder. We moeten over de flanken voetballen. We moeten vasthouden aan de Hollandsche School, whatever that may be.

Critici duikelen over elkaar heen om hun zegje te doen over de Methode Van Gaal. En steeds hebben ze weer hetzelfde te zeggen: we moeten winnen met mooi voetbal. Aanvallend spelen, totaalvoetbal, de Hollandsche School.

Trauma’s, trauma’s everywhere

Voor zover ik weet heeft die Hollandsche School ons nog nooit meer opgeleverd dan een drietal tweede plaatsen. Het trauma van de jaren ’70 is mijn generatie dan bespaard gebleven – we zitten nochtans niet te wachten op een zelfde trauma in de jaren ’10. Twee maal op rij de finale verliezen – nee bedankt.

We hebben nu wel een keer gezien waar we komen met ‘mooi voetbal’. Nergens. Ja, je krijgt zo nu en dan een medaille omgehangen, maar we willen die gouden Wereldcup. Leuk en aardig hoor, controlerend spelen en strooien met fluwelen passjes, totdat je op penalty’s van Duitsland verliest.

Jurysport

Voetbal is geen jurysport zoals kunstschaatsen. Kunstrijders kunnen fantastisch schaatsen en vreselijk moeilijke trucjes. Maar vraag ze niet om een tien kilometer te rijden. Hetzelfde geldt voor straatvoetballers. Geweldig dat je met een bal kunt hoelahoepen, maar daar win je nog geen wedstrijd mee op een WK. Louis snapt dat als geen ander. Hij heeft dan ook geen peloton artistiekelingen meegenomen naar Brazilië, maar 21 Sven Kramers en twee kunstschaatsers.

Winnen

Tegen Mexico is dat ook precies wat we nodig hebben. Die snorremansen komen om te winnen, niet om de mooiste voetbal te spelen. Mexico zet een snoeihard team neer met corrupte agenten, drugskartelleden en recent opgegraven Inca’s. Die hebben boksbeugels om, messen op zak en snipers op het dak. Alles voor de winst.

Daar zetten wij heel Nederland tegenover. Niet de Hollandsche School, niet het mooiste, maar het naarste en gemeenste wat we hebben. Vanavond zijn wij hard, meedogenloos, direct en dodelijk. Vanavond zijn wij het slechtste wat we kunnen zijn. Vanavond zijn we Almere, Helmond, Dokkum. We zijn Remy Bonjansky, Epke Zonderland en Marianne Vos. We zijn Opa Opstelten en Fred Teeven.

Ach, fuck it. Vanavond zijn we allemaal Badr Hari. En laat die Mexicanen nu maar komen.

Quotes Nederland – Mexico

De noteringen bij de bookmakers zijn bekend. De bookies verwachten dat Nederland deze wedstrijd gaat winnen. Gokken op deze wedstrijd kan heel winstgevend zijn.

Nederland wintgelijkMexico Wint
Unibet2.103.353.75
William Hill2.153.203.50
888sport2.103.353.75
Bwin2.103.253.60

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in