Home Column van Bart Nederlanders klagen over het WK voetbal 2014

Nederlanders klagen over het WK voetbal 2014

0
Nederlanders klagen over het WK voetbal 2014
Wedden op het WK in Brazilië met Unibet

Het was wel een beetje de Week van de Ophef. Er waren tenslotte verkiezingen, en dan worden er gegarandeerd omstreden uitspraken gedaan. Gelukkig is daar al genoeg over gezegd. Dan is er nog de NSS. De Nucleaire Top over bestrijding van diefstal van duur lichtgevend spul.

Tientallen miljoenen kost die poppenkast, en dan scheen er ook nog een verkeersinfarct op te komen. Viel enorm mee, natuurlijk. Maar ‘wij’ schreeuwen nou eenmaal graag dat de wereld vergaat – vinden we leuk. Anders gebeurt er ook zo weinig in Nederland. Zelfde geldt voor het WK Voetbal aanstaande zomer.

Doemdenken WK voetbal 2014

We hebben niet genoeg topspelers, Strootman is geblesseerd, Van der Vaart is uit vorm en Van Persie ligt er de komende weken ook uit. De keepers zijn niet van wereldniveau (behalve dan Tim Krul) en het moreel van de groep spiraalt langzaam naar een dieptepunt, zeker na de glorieuze overwinning van Frankrijk op Oranje. Nederland uit de FIFA Top10, zelfs België staat hoger, boehoe etc.

Gelukkig weerhoudt dat niemand ervan om toch driehonderd oranje vlaggetjes van lantaarnpaal naar dakgoot en weer terug te spannen. Het hele land is straks weer oranje.
We kunnen vooraf klagen als de beste, maar we dekken ons wel in tegen eventueel onverwacht succes door immer oranje gekleed een wedstrijd te kijken.

Stiekem hebben we toch vertrouwen. We weten wel dat het uiteindelijk allemaal wel meevalt. Het klagen is voor de vorm. Dat vinden Nederlanders leuk, daar houden ze van. Ze zijn er creatief in en dat is óók een mooie karaktertrek. Denk ik.

Oh, wat érg!

Het ergste wat Oranje op het komende WK kan overkomen? In ieder geval niet dat Sneijder na vijf minuten in de eerste wedstrijd rood krijgt. Of Willems, die tijdens Nederland Spanje een eigen doelpunt scoort. Of zelfs dat ‘we’ er na de poule-fase uitliggen met nul punten.
Dat is allemaal erg vervelend, maar het kan erger.
Afgekeurde doelpunten, omgekochte wedstrijden, duels stilgelegd vanwege geweld op de tribunes. Doping, diefstal, racisme.

Wat een drama

De economische situatie in Brazilië kan ook nog uit de hand lopen. Veel inwoners zijn flink over de zeik op de regering omdat zij vinden dat er meer geld moet naar ziekenhuizen in plaats van voetbalstadia. Massaprotesten, Flickr-pagina’s, Facebook petities.

En ze hebben allemaal een verhaal over dramatische infrastructuur, eeuwenlange wachtrijen in verouderde ziekenhuizen – die zelf al van belabberde kwaliteit zijn. Horrorstories over volgepakte vliegtuigterminals, gemotoriseerde straatcriminaliteit, massale strandrazzia’s door kleine criminelen, onbetrouwbaar openbaar vervoer en ga zo maar door. De wereld schijnt te vergaan, aldus de protestanten.
Maar dat zijn voetbalhaters.

Nee, het aller- aller- allergste is dat Nederland weer tweede wordt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in