Home Column van Bart Nog zes maanden tot WK voetbal 2014

Nog zes maanden tot WK voetbal 2014

0

Over ongeveer precies zes maanden (dat is bijna een half jaar, zeggen ze) begint het WK Voetbal 2014. En natuurlijk gaan we er in Nederland van uit dat ons Nationale Elftal kampioen wordt, maar in zes maanden kan er van alles gebeuren dat het plan in de war kan schoppen.

In Brazilië zelf kan het flink mis gaan. Stadions donderen om, demonstraties die het land plat leggen en fanatieke supporters die Argentijnen en Uruguayanen afschieten. En dat zijn dan nog de mildere calamiteiten, voor Zuidamerikaanse begrippen. Voor je het weet is er een Mexicaans drugskartel geïnfiltreerd in de regering, met als gevolg dat er over een half jaar alleen nog maar gevoetbald wordt met afgehakte hoofden in plaats van kekke Nike-ballen.

Speaking of which: als Bangladesh nog één keer overstroomt, worden er helemaal geen uit kinderarbeid verkregen ballen aangeleverd. Dan moeten Sneijder en co vier t-shirts met elastiekjes omwinden en daar tegenaan schoppen.

De natuur

De natuur kan ook roet in het eten gooien. Letterlijk. Als er op IJsland een vulkaan uitbarst, ligt meteen het vliegverkeer voor twee weken plat. Maar dat kan net zo goed in Zuid-Amerika gebeuren. In plaats van met een vliegtuig naar de volgende speelstad vliegen, kunnen de nationale selecties dan inchecken in een Volkswagenhipstermobiel met zes wielen, om vervolgens acht dagen lang te boemelen naar een godvergeten uithoek van het Amazonegebied, onderwijl lekgeprikt door muggen, alligators en anaconda’s.

Misschien is de natuur tegen die tijd wel zó van slag dat het keihard winter is in Brazilië. In Nederland is het nu herfst/lente*, in Australië staat het weer op standje nucleaire oorlog en in Noord-Amerika ondergaat men een instant-replayherhaling van de voorlaatste ijstijd. Er zouden al mammoeten gespot zijn bij de Niagara-watervallen.

Wat als…

En dan is er nog het eventuele persoonlijke leed. Wat als… Robin van Persie zijn blessure niet te boven komt? Wat als Louis van Gaal besluit dat er in ieder stadion Nederlands moet worden gesproken? Wat als Arjen Robben toch zijn vermeende sekse-operatie doorzet? Wat als de onderkaak van Strootman definitief als zelfstandige levensvorm wordt geclassificeerd? Wat als Maradona en Johan Cruijff op 11 juni ineens komen te overlijden? Wat als de economie van het gastland ineenzakt als een zelfgebakken cake nadat je te vroeg de deur van de oven open hebt gedaan? Vragen, vragen…

Definitief

De FIFA liet afgelopen week weten dat het WK van 2022 definitief in de winter wordt gehouden. Nog dezelfde dag liet de FIFA weten dat zulks nog helemaal niet zeker is. Dus er kan nog van alles gebeuren. Maar één ding lijkt mij zeker: als België wereldkampioen wordt, is het volgende WK meteen van de baan..

Ik ga vast oefenen op curlen.

*doorhalen wat niet van toepassing is

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in