Home Column van Bart Omkoping voor WK voetbal 2022 in Qatar

Omkoping voor WK voetbal 2022 in Qatar

0
Omkoping voor WK voetbal 2022 in Qatar
Wedden op het WK in Brazilië met 888 Sport

Het hoofd van het organiserend comité Qatar World Cup 2022 ontkent categorisch dat zijn land het WK voetbal  hebben gekocht. Dit ondanks een Daily Telegraph-onthulling dat een Qatarinese voetbalofficial miljoenen dollars aan een FIFA vice-president heeft gegeven.

Deze transactie vond plaats ná het nemen van de idiote beslissing om het WK ’22 in een zandbak te houden. In de winter. De FIFA zoekt wel de randen van politieke neutraliteit op door het WK in drie edities aan drie heetgebakerde landen toe te wijzen. En aangezien zulke belangrijke beslissingen vallen of staan met de goedkeuring van Sepp Blatter, kun je wel zeggen dat het de oude imperialist is die de risico’s neemt. Ga toch met pensioen, man.

Biertje? Hier tekenen. En hier. En hier, en hier en hier…

Er zijn dus miljoenen dollars van de Qatarezen naar Jack Warner gesluisd. Warner is een vice-president van de FIFA. En Qatar ontkent dat zij er iets mee te maken hebben. Yup.
En daar gaan ‘we’ voetballen. Met onze Oranje Trophy vol alcoholvrije drank.

Nou ja, qua drank kan het nog meevallen, want drank is in Qatar niet strikt illegaal. Er zijn wel flink wat vragen waar je bij de autoriteiten antwoord op moet geven. Welke functie binnen jouw bedrijf bekleed je, hoeveel verdien je, weet je dat je de alcohol moet verbergen als je het naar je huis transporteert?

Niet doorverkopen of weggeven, niet drinken in openbare gelegenheden en zeker niet dronken rondlopen op straat, en al helemáál niet tijdens de Ramadan. ‘De hoeveelheid drank die iemand per maand kan kopen, hangt af van zijn maandsalaris.’ Curieus. Ben benieuwd of ons aller koning zijn appelwangengezicht nog wel gaat laten zien in Qatar, als je niet eens met een lekker koud biertje op de tribune mag zitten. Of vijf.

Koop ze om!

Het lijkt mij voor alle partijen het beste als ‘De Drie K’s’, het Kabinet, het Koningshuis en Kleintje Pils, Qatar zo snel mogelijk uitgebreid omkopen. Oranje op een WK, daar hoort drank bij. Zonder poespas, vergunningen, limieten en geheimhoudingsplicht. Een omkopingsschandaaltje doen we dan eenmalig niet moeilijk over. Wim Lex, get on the phone en bel Sheik Tamim bin Hamad al-Thani, Sheik Tamin voor intimi. Een jong ventje van 33 kun je best hebben, en als het niet lukt stuur je Max er maar op af.

Kleintje Pils, studeer wat kekke liedjes in – wat jullie met de YMCA in Sochi deden was hartstikke geinig – en beloof dan om helemaal niet naar het WK te komen.

Dan het Kabinet, en dat betekent premier Mark Rutte. Tsja. ‘Nederland is een economisch wonder,’ zou Rutte zeggen. ‘Laten we wat van die economische voorsprong delen met een land dat weliswaar veel en veel rijker is, maar nog iets kan opsteken van onze vindingrijkheid en handelsgeest. Hier is … (theatrale stilte) … een vliegtuig vol klompen en tulpenbollen.

En het bleef nog lang onrustig in de straten van Doha.

Misschien is het maar beter als we ons niet kwalificeren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in