Home Column van Bart Proefopstelling

Proefopstelling

0
Proefopstelling
Wedden op het WK in Brazilië met Bwin

Tsja, die stilte voor de storm, hè? Volgende maand is het allemaal zo ver, maar volgende maand is. Nog. Zo. Ver. Weg.
De stadions mogen dan nog niet helemaal op orde zijn, de bevolking mag dan wat klagen en morren, de steden mogen dan onveilig zijn, net als het platteland en de verbindingswegen trouwens – het WK voetbal 2014 in Brazilië komt er aan!

Degradatie

Dichterbij huis, ondertussen, en een stuk minder roemvol, is Roda JC gedegradeerd. De ellendige lange lijdensweg naar Limburg duurde maar en duurde maar en was ongetwijfeld héél stil. Wel knap van de Fortuna Sittard-supporters, dat zij toch nog een positief punt zagen in deze Limburgse Zwarte Voetbaldag: de Derby wordt in ere hersteld! Oh, en er wordt weer ouderwets langs de snelweg geknokt tussen groepen mensen in verkapte carnavalskledij met een laag voorhoofd, dat ook.
We hoeven van Roda in ieder geval geen spelers op het WK te verwachten. En van Fortuna ook niet.

Promotie

Wie wél mee gaat naar het WK, is Daley Blind. Louis van Gaal heeft twintig spelers opgeroepen voor een trainingsstage in Hoenderloo, en Daley Blind zit daar bij. Hij is ingedeeld onder de ‘middenvelders’ maar bij hem had er natuurlijk ‘ballenjongen’ moeten staan.
Verder weinig op aan te merken, de twintig van Van Gaal. Hoewel. Misschien had hij Kenneth Vermeer ook beter thuis kunnen laten en in plaats daarvan een beroep had kunnen doen op Tim Krul. En er staan sowieso meer Ajacieden in de proefopstelling dan je op basis van de laatste drie wedstrijden mag verwachten. En verder alleen spelers van Feijenoord, PSV en FC Twente. Niet erg creatief en ook niet toekomstgericht, Herr Von Gaal.

Outsiders

We zouden het graag anders zien, maar het is nu toch wel duidelijk dat Oranje met deze lichting niet de torenhoge favoriet is voor de Wereldtitel. Dat weerhoudt me er niet van om een tientje op een eindoverwinning van Nederland te zetten, maar dat is meer om het eigen schuldgevoel af te kopen. De échte outsider is natuurlijk België. De Rode Duivels gaan ons versteld doen staan, amai. Goede spelers, een hecht team, weinig verwachtingen en een collectieve winnaarsmentaliteit.
België wordt (misschien wel) Wereldkampioen. Duizend frank op België.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in