Home Column van Bart Pssst, kaartjes kopen?

Pssst, kaartjes kopen?

0
Pssst, kaartjes kopen?
Wedden op het WK in Brazilië

Van harte welkom in 2014 allemaal. Leuk dat jullie er zijn. Ga rustig even zitten, dan gaan we zo over tot de kaartjesverkoop voor het WK 2014. Iedereen op zijn plek? Gehoorapparaten op 10? Pacemakers gereed om in te grijpen? Rolstoelers ingegespt? Mooi! Daar gaan we dan!

Openingswedstrijd

Als eerste de openingswedstrijd. Toch een mooi wedstrijdje om mee te pikken. Als je er dan toch bent, als zogenaamde ‘held’ met de Oranje Trophy, kun je net zo goed even bij Brazilië – Kroatië gaan kijken. Kun je achteraf zeggen dat je er bij was, de legendarische openingswedstrijd die Brazilië kansloos verloor van elf schoppende Kroaten. Voor een maand huur van een ruim huis, voor $495,- ben je er bij! En dan heb je nog een mooi plekkie ook.

De groepswedstrijden doen het voor minder, don’t worry. Als je zin hebt om tijdens een wedstrijd van Oranje tegen een paal aan te kijken, of je wil graag op een tribune-met-instortingsgevaar zitten, ben je voor $90,- wel klaar. Pff, dat is voor de meesten van ons nét genoeg voor een weekend stappen. Geen geld.

Wil je een wat betere zitplaats, of de garantie dat je geen lijdend voorwerp wordt van rivaliserende Braziliaanse lynchmobs, kun je $175,- neertellen voor een stoeltje richting de middenlijn.

Halve Finale

Stel nou dat je Louis en zijn mannen wil aanmoedigen in de halve finale? Goed idee! Ik kan persoonlijk niet wachten, dus ik heb reeds $660,- gespaard voor the best seat in the house. Als ik nu maar niet naast Sepp Blatter kom te zitten. Dat kan mijn sporthart niet aan.

Je kunt ook in het vuurwerkvak plaatsnemen, maar dan bestaat de kans dat je voor die luizige $275,- van de tweede ring naar beneden wordt gelazerd. Als je ziet hoeveel bloed er uit iemand kan stromen die alleen maar in de gracht valt, kan ik de tweede ring zeker afraden!

Finale

Nou, we gaan uit van het beste scenario: Oranje haalt de finale! Zou wat zijn, elf jongens die er uit zien als een afgestempelde Elfstedentochtkaart op tv voor twee miljard mensen. Daar betalen we natuurlijk graag voor!

Kaartjes voor de finale: $440,- voor de pauperplekken, $990,- * als je tussen de groten der aarde wil plaatsnemen. Rubbing shoulders met Merkel, Poetin, Obama en Hollande. Misschien staat er nog wel ergens een Koning Oliebol die met jou op de foto wil! Oh, en Erika Terpstra zal er ook wel zijn.

Wie biedt?
Hallo? Zijn jullie er nog?

*prijzen zijn zoals de FIFA die voorschrijft. Wat er op de lokale zwarte markt wordt gevraagd staat volledig los van dit artikel.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in