Home Column van Bart Spanje – Nederland: de eerste wedstrijd van Oranje

Spanje – Nederland: de eerste wedstrijd van Oranje

0
Spanje – Nederland: de eerste wedstrijd van Oranje
Wedden op het WK in Brazilië met William Hill

Voel jij het ook? Ben je ook zo gespannen? Beetje zenuwachtig met de handen friemelen, haren glad strijken, kopjes het bureau verzetten tot je een dam hebt. Nóg een keer krantensites afspeuren naar het laatste nieuws. Raakt er niemand geblesseerd? Verwachten ze geen noodweer tijdens de wedstrijd? Of demonstraties? Is het stadion klaar? Is het team van Van Gaal klaar voor de strijd?
Vanavond speelt Oranje tegen Spanje. Het WK voetbal gaat nu écht beginnen!

Het nieuwe West-Duitsland

De lat ligt hoog, de verwachtingen zijn laag en tóch kunnen we niet wachten tot de aftrap. Want Spanje. Spanje is het nieuwe West-Duitsland. En daar wíl je van winnen, daar moet je van winnen. Want de verloren WK-finale in 2010. Weet je nog waar je was? Elf september, de moord op Pim Fortuyn, WK-finale op 11 juli 2010. Allemaal slecht nieuws.

Grote Teen

Natuurlijk is dit een ander soort wedstrijd, natuurlijk is het de eerste match in de poule en als je verliest van Spanje is er nog niets aan de hand.
Maar je wil niet verliezen van Spanje, want de Grote Teen van Casillas. Vorige keer werd dat de redding van de stierenvechters; vandaag mag er nog een piano op vallen. Zo’n grote zwarte vleugel met een klep vol vette vingers. En dat dan de toetsen in het rond vliegen, net als Iker Casillas zelf. En op dat moment komt dan net Najib Amhali langslopen met een cameraploeg, die dan allemaal joviale-vragen-met-venijnige-ondertoon gaat stellen. Met z’n pretbek.

Dope

Maar laten we vooral uitgaan van een positieve uitslag. Van Gaal zal heus wel orde op zaken hebben gesteld. Ghe, na zijn zeperd tegen Ierland in 2002 zal hij echt wel een list hebben bedacht. En die voetballers zijn er ook helemaal klaar voor; Sneijder werd zelfs tot ‘enorm onverklaarbaar geweldig goed mysterieus in conditie’ gebombardeerd.

Maar vlak de Spanjeulen niet uit. Net als de West-Duitsers in de jaren ’70 hebben de Spanjaarden enorme hoeveelheden doping tot hun beschikking. Onze bron in Rio maakte melding van een gecoördineerde airdrop met heli’s en speedboten en een olifant en shit. En nu hebben ze het hotelzwembad leeg laten lopen en hervuld met pure vloeibare epo. En hoeren. Michael Boogerd schijnt er dagelijks baantjes te trekken.

Wax on, wax off

De wedstrijd dan. Het wordt een gevecht. Allebei één keer scoren voor de rust.
Bakkie thee drinken.

En na de rust twintig man op het middenveld, waar De Jong de bal onder zijn shirt verstopt heeft en karatetrappen uitdeelt tot de wedstrijd is afgelopen.

Ik kan niet wachten. En ik voorspel 1-1 met een moreel overwinningssmaakje omdat ons doelpunt mooier was.

Quotes Nederland – Spanje

De noteringen bij de bookmakers zijn bekend. De bookies verwachten dat Spanje deze wedstrijd gaat winnen. Gokken op deze wedstrijd kan heel winstgevend zijn.

Nederland wintgelijkSpanje Wint
Unibet5.503.401.78
William Hill5.003.201.83
888sport5.503.401.78
Bwin5.253.401.80

Meer over Wedden op Nederland Spanje

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in