Home Column van Bart Sportief drama Kevin Strootman

Sportief drama Kevin Strootman

0
Sportief drama Kevin Strootman
Wedden op het WK in Brazilië met 888 Sport

Sven Kramer die de binnenbocht neemt. Menzo die een bal in eigen doel slaat. Bas van der Goor die zijn been breekt op het volleyballveld. Van Nistelrooij die in elkaar zakt op de training en naar zijn knie grijpt. Bergkamp met vliegangst.

De scheids die een penalty toekent waar een Schwalbe werd gemaakt. Die hockeyer die tien tanden uit een ander zijn gezicht sloeg. Die hockeyer bij wie tien tanden uit zijn gezicht werden geslagen. De huidige marktwaarde van Pellè. Allemaal sportieve drama’s.

En nu dus ook de knieblessure van Kevin Strootman, die nu een dikke vette streep kan zetten door zijn deelname aan het WK voetbal in Brazilië.

Wtf?

Wat zal die gozer balen. Wat zal die jongen een ongelooflijk kutjaar hebben. Het einde van de Italiaanse competitie kwam in zicht – en met zijn club maakte hij zich op voor een Champions League-klassering. Door zijn neus geboord. Als ze het halen, was het de laatste elf wedstrijden zonder hem.

En dan het WK. Overal in de media lees je en hoor je dat je een ‘zekerheidje’ bent voor de bondscoach dus je maakt je op voor drie basisplaatsen in Brazilië. En dan scheur je een knieband en een meniscus.

Alsof je een nieuwe auto koopt en er landt een meteoriet op.

Alsof je aanstaande vrouw op jullie trouwdag, voor jouw ogen, door twee vleesetende draken wordt gegrepen en verorberd.
Alsof je een puppy krijgt en je laat hem vallen. In een put.

Gezellig

Sterkte dan maar, Kevin. Langzaamaan fit worden voor de eerste wedstrijden van het volgende seizoen. Tijd zat om andere dingen te doen. Aangepaste auto kopen. Nieuw interieur uitzoeken, een goeie hangbank voor de WK-westrijden. Nieuwe koelkast met ruimte voor twee kratten bier. Beamer voor tegen de zijgevel, en als je dan toch bezig bent, een kleine tribune voor vrienden en familie. Gezellig, wat aanspraak in een maand die lijkt op één lange uitvaart. ‘Hoe gaat het met je knie? Had je er niet bij willen zijn?’

Kies maar uit

Weet je wat, Strootman, koop voor de hele periode van het WK een paar tickets voor jou en je gezin, en vertrek naar een plaats waar ze nog nooit hebben meegedaan aan het WK. Vooral een land waar men voetbal niet belangrijk vindt. Een land waar je rustig kunt dineren. Een land waar je ongestoord boodschappen kunt doen. Een land waar niemand naar je knie vraagt, of van je wil weten of je baalt dat je er niet bij bent.
India, Pakistan en Afghanistan. Antarctica. Keuze genoeg.

Kevin, maak er wat van.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in