Home Column van Bart Stupid Question

Stupid Question

0
Stupid Question
Wedden op het WK in Brazilië met Bwin

Vorige week werd Louis in Hoenderloo, ter voorbereiding voor het WK voetbal 2014, belaagd door de Engelse pers. Logisch; Louis is bijna trainer van Manchester United en de Engelsen zijn euforisch over zijn komst.
Een van de BBC-journo’s vroeg aan Van Gaal wat hij wist van ManU. ‘Stupid question,’ reageerde Van Gaal. ‘Manchester is de grootste club in de wereld. En dan vraag je mij wat ik daar van weet?’ De reporter herstelde zich aardig, maar de toon was gezet.

Napoleon

Van mij had Van Gaal nog wel feller mogen reageren. De BBC stelde ook een domme vraag. En als mensen domme vragen stellen, mag je ze daar op wijzen. Als journalisten een domme vraag stellen, vind ik zelfs dat je verplicht bent om ze daar op te wijzen. En dat ze ‘gewoon hun werk doen’ wil niet zeggen dat ze er met de pet naar hoeven te gooien. Van Gaal zou het roerend met me eens zijn. Het is nou eenmaal het lot van deze bondscoach dat zijn volledige omgang met de pers bestaat uit het equivalent van een bezoek aan de Napoleon-afdeling in het nabij gelegen gekkies-opsluithuis. Volgens Van Gaal.

Drie vragen

De oefenmeester van Het Nederlands Elftal valt ergens nog wel te begrijpen. Hij heeft dag-in dag-uit te maken met dezelfde simpele journalisten die elke dag dezelfde simpele vragen stellen over dezelfde simpele onderwerpen. Louis zou het liefst zien dat alle pers samenklit en drie goede vragen bedenkt, die vervolgens op een dienblaadje tijdens de lunch worden aangeboden. Zodat Louis in zíjn tijd, in zíjn tempo, in álle rust, antwoord kan geven. Doordacht en bijna erudiet van repliek dienen.

35 terabyte

Dat gaat nooit gebeuren, natuurlijk. De persjongens en –meiden worden ook maar gestuurd door hun baas. En ergens vinden ze het ook wel ‘cool’ om door Van Gaal afgezeken te worden. Kijk maar naar iemand als Hans Kraay junior. Die heeft thuis 35 terabyte aan interviews waarin Van Gaal de grond met hem aanveegt, terwijl Hansie een beetje schaapachtig staat te lachen.

Toeter

Misschien doet Van Gaal er verstandig aan om zijn meest populaire uitspraak in een digitale toeter te proppen. Met één druk op de knop hoor je op 130 decibel ‘STUPID QUESTION!!!’. Daarmee krijgt ‘ie de Engelse pers wel stil. En loopt bij Hansie het bloed uit zijn oren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in