Home Column van Bart Verrassing! WK Qatar toch via omkoping verkegen

Verrassing! WK Qatar toch via omkoping verkegen

0
Verrassing! WK Qatar toch via omkoping verkegen
Wedden op het WK in Brazilië met Bwin

Tsja, wat moet je over Nederland – Ghana zeggen? Er is gewonnen, Robben miste kans op kans, Sneijder leek wel een kabouter tussen de Ghanese reuzen en het is duidelijk dat we Strootman missen.

Veel andere teams kampen ook met geblesseerden en de organisatie krijgt het karwei niet op tijd af – het openingswedstrijdstadion mist nog een kwart dak en dat gaat er niet komen voor de start van het WK voetbal op 12 juni. Vooralsnog is het aanstaande WK het Kneuzen Kampioenschap.

Kneuzen

En over kneuzen gesproken. Vermoedens waren er al, bewijzen ook, maar nu heeft de Sunday Times de hand weten te leggen op ‘miljoenen bewijsstukken’ dat Mohamed bin Hamman stemmen heeft geronseld om op Qatar te stemmen voor het WK ’22. Qatar ontkent uiteraard, maar de Engelsen zijn woest en willen een herverkiezing. Lijkt mij een uitstekend plan. Het wordt een soort sportief comazuipen, dat voetballen bij vijftig graden. Ook als het WK in Qatar in de winter gespeeld zou worden, blijft het hele gedoe een slecht idee in een nare omgeving. Nieuwe verkiezing uitschrijven en Qatar niet mee laten doen.

Corruptie en schandalen

De KNVB is het er zowaar mee eens. Bert van Oostveen, directeur van onze bond, heeft geen moeite met een nieuwe verherverkiezingsronde voor het WK ’22. Hij vraagt zich zelfs openlijk af of de FIFA wel op het goede spoor zit met alle recente schandalen. Met deze uitspraken schaart hij zich eindelijk onder het denkend deel van de natie, dat al vijftien jaar ziet dat corruptie en schandalen bij de FIFA horen als corruptie en schandalen bij politici. Van het zelfde laken een pak.

Maar goed, de KNVB is dan eindelijk om. De KNVB heeft echter geen reet te vertellen in de mondiale voetbalarena, dus de firma Blatter & Co. zal niet heel bang worden van Bert van Oostveen. Ondanks dat zit er wéér een klein scheurtje in de fundering van de FIFA. Het komende WK kan mogelijk cruciaal zijn voor de geloofwaardigheid en het voortbestaan van de FIFA – als er rellen uitbreken, stadions instorten of als teams niet op plaats van bestemming kunnen komen vanwege infrastructurele- of weersomstandigheden, zakt de topzware piramide in Genève in als de verkoop van Duvel bier, lucifers en ‘Roy Donders Juichpakken’ in Barneveld.

Goed nieuws

Is er dan geen goed nieuws over de FIFA?
Nee. Behalve als Blatter zijn eigen aftreden aankondigt, plus de ontbinding van de FIFA. Dát zou goed nieuws zijn.
De weg is dan meteen vrij voor Noordwest-Europa om een eigen competitie in elkaar te timmeren. Duitsland, Engeland, Frankrijk, België en Nederland. De initiator van het idee en de voorzitter van dat cluppie moet dan Johan Cruyff worden.
Kom op Johan, doe het. Er valt niets te verliezen; alleen jij ken van ze winnen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in