Home Column van Bart Voorbeschouwing fopwedstrijd Nederland – Chili

Voorbeschouwing fopwedstrijd Nederland – Chili

0
Voorbeschouwing fopwedstrijd Nederland – Chili

Je kan lullen wat je wil, maar dit is een werelds WK voetbal. Er wordt aan de lopende band gescoord, uit alle mogelijke hoeken en standen. Het ene na het andere werelddoelpunt vliegt de keepers om de oren. De wedstrijden zijn fraai, de duels fair en de arbitrage nog niet doorslaggevend slecht. Het publiek is uitzinnig, de stadions zijn redelijk tot goed gevuld en als er al massademonstraties zijn, worden ze goed uit beeld gehouden. Net als Blatter trouwens, die steevast wordt uitgefloten door de betalende bezoekers in het stadion. Zijn eigen klanten, dus. Ook een prestatie van de seniele Zwitser: organiseer je een feestje, heeft iedereen een bloedhekel aan je.

Groepswinnaar

Vanavond spelen we tegen Chili om de groepswinst in Poule B. De winnaar van de poule heeft de meeste kans om Brasil in de volgende ronde te ontlopen. Dat zou reden genoeg moeten zijn om vanavond hard tegen hard te gaan. Dat zien de Chilenen zelf ook wel in, dus het kon wel eens een nasty potje worden.

Heel anders dan het andere duel in de groep, tussen Spanje en Australië. Die twee hebben niets meer te winnen en spelen eigenlijk nergens meer om. Ik verwacht dat de Ozzies meer inzet gaan tonen dan de Spanjolen en derhalve met 3-1 zullen winnen.

Brazilië ontlopen

Hoe belangrijk is het om groepswinnaar te worden? Nou ja, vrij belangrijk – als je Brasil wil ontlopen. Dat land wordt nog steeds gezien als de grote favoriet, maar het spel van de Brazilianen is tot nu toe niet best. Zij spelen vanavond tegen Kameroen om zelf groepswinnaar te worden, en dat zal ook wel lukken, maar theoretisch kan Brasil er nog uit. In de andere wedstrijd maken Mexico en Kroatië uit wie er naast Brazilië nog meer doorgaat. Dat wordt een wedstrijd om van de eerste tot de laatste minuut te kijken.

België!

Wie er wel door zijn naar de tweede ronde: BELGIË! De Rode Duivels hebben het gehaald! Volledig terecht en volledig op eigen kracht. Eerst Algerije met 2-1 verslagen. Tsja, Algerije, denk je dan. Dat is toch geen prestatie? Maar op dit moment staat Algerije met 3-0 voor tegen Zuid Korea (inmiddels 3-1, red.) (en nu zelfs 4-1, red.) en lijken de Noord-Afrikanen een prima toernooi te spelen.

Het andere wapenfeit van de Belgen was de krachtmeting met Rusland. Heel België zat verbroederd ‘op café’ pintjes te vatten en te juichen voor hun land, hun team. Het duurde tot de 88ste minuut eer Origi zijn bevrijdende goal maakte, maar wat zou het.

België wint en is door! Of, zoals de Gazet van Antwerpen het gortdroog maar stijlvol omschrijft: ‘Origi redt de meubelen. 1-0.’

Gefeliciteerd, buurtjes! Tot in de Halve Finale op 9 juli!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in