Home Column van Bart Voorspelling Nederland – Argentinië door Bart

Voorspelling Nederland – Argentinië door Bart

0
Voorspelling Nederland – Argentinië door Bart
Wedden op Nederland Mexico met William Hill

Feestje

Stampende muziek in de stad. Duizenden dansende mensen, bezweet, halfontkleed, halfdronken van bier en halfdronken van voetbalgenot, – een oranjeorgasme. Huilende mannen met baarden omhelzen elkaar, dronken vrouwen lopen de polonaise, kinderen dansen de sirtaki. Hoog op de achtergrond, op een groot scherm, stopt Krul in de herhaling nóg vijf penalty’s. Bier vliegt de lucht in. Het feest is compleet.

Hollandse Toverschool

Iedere wedstrijd van het Nederlands Elftal op dit WK voetbal heeft iets magisch. Dat begon al tegen Spanje met de kopbal van Van Persie. Die was zó bijzonder dat er nu speciale munten van zijn geslagen. Daarna toonde Louis van Gaal zich een Meester-Oefenmeester door keer-op-keer de juiste wissels op het juiste moment toe te passen, met als voorlopig hoogtepunt de wissel van Krul voor Cillessen.
Mooi dat er waanzinnig veel mensen bang zijn voor strafschoppen. Slecht voor het hart, schijnbaar. Haaien maken jaarlijks minder slachtoffers dan tien man, twee keepers en een bal op 11 meter.
Hoe dan ook; de Costa Ricaanse horde is genomen. En het was mooi. Maar nu de halve finale.

Nederland

De ploeg van Van Gaal kent eigenlijk weinig problemen. Er zijn een paar blessures maar zelfs Nigel de Jong kan misschien morgen wel spelen, dus zo erg is het allemaal niet. Qua gele kaarten zitten de mannen ook goed en de sfeer binnen de selectie is duizend keer beter dan bij VI Oranje. Robben toont zich de nieuwe leider van het Nederlands Elftal, hoewel die functie eigenlijk wordt gedeeld tussen Robben zelf, Sneijder, Van Persie en Kuyt. En De Jong. We hebben bijna meer leiders dan volgers – dat moet een goed team zijn. Nederland heeft de beste kansen om tot de finale door te dringen.

Argentinië

Tsja. Voetbaltechnisch gezien stelt Argentinië teleur, maar het resultaat telt en de blauw-witten staan ‘gewoon’ in de halve finale. Ze doen het op papier dus goed, maar er zaten wel wat benauwde momenten tussen. De wedstrijd tegen Iran ging bijna mis, en ook België bood veel meer weerstand dan verwacht. Bovendien was Messi nog niet erg in vorm. Argentinië doet er goed aan om de eerste ronde snel te vergeten.
Wie de Albicelestes heeft zien spelen, weet dat er weinig gevaar dreigt. Alleen als Messi zijn vorm hervindt, of als het team leert spelen zonder op hem te leunen, maken ze een kans. En anders kunnen ze naar huis. Dat is toch om de hoek.

Voorspelling

Nederland is fitter, beter in vorm en ‘breder’ – meer goede spelers op dezelfde posities. Argentinië heeft ‘thuisvoordeel’ en Messi. Wij hebben Robben en Van Persie en Van Gaal. Wij gaan dit winnen – en wéér in de allerlaatste minuut, dus slik vast wat pilletjes.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in