Home Column van Bart We zijn er klaar voor, We zijn er klaar mee

We zijn er klaar voor, We zijn er klaar mee

0
We zijn er klaar voor, We zijn er klaar mee
Wedden op het WK in Brazilië met William Hill

België is er klaar voor. Onze zuiderburen zijn verenigd; Walen en Vlamingen zijn samen ‘Belg’. Daniel van Buyten weet al zeker dat de Rode Duivels een mooi resultaat gaan behalen: “Bij onze terugkeer gaan we onze fans recht in de ogen kunnen kijken, we gaan jullie niet teleurstellen.”

Jennifer Lopez is er klaar mee. De wulpse Latin-American zangeres heeft afgezegd voor de openingsceremonie. Lopez is de vertolkster van het officiële WK-liedje ‘We are One’, maar komt dus donderdag niet naar São Paulo om met rappert Pitbull en Braziliaanse ster Claudia Leitte de openingswedstrijd kleur bij te zetten. De reden? Ongespecificeerde productie-issues…

Vliegtuigmaatschappijen zijn er klaar voor. Negen verschillende luchtvervoerders, waaronder Lufthansa, Emirates en Turkish Airlines, zullen de 64 wedstrijden van het WK Brasil 2014 uitzenden in de vliegtuigen! Wel een beetje kut voor de voetbalhaters…

Jon Oliver is er klaar mee. De voormalig Daily Show-correspondent houdt een dertien minuten durende klopjacht op de FIFA en Blatter. Oliver schiet behoorlijk uit zijn slof tegen Blatter, maar geeft ruimhartig toe dat hij ondanks alle tekortkomingen van de FIFA (en dat zijn er heel wat) tóch niet kan wachten tot het WK eindelijk begint. Daar sluit ik mij natuurlijk bij aan.

Radamel Falcao is er klaar mee. De spits van Colombia, hun grootste hoop, moet helaas geblesseerd afhaken, net als Marco Reus van Duitsland en Arturo Vidal van Chili. Dat klinkt als een aderlating, maar vergeet niet dat ‘wij’ niet kunnen beschikken over Rafaël van der Vaart én Kevin Strootman.

São Paulo is er klaar voor. Voor de shitstorm die het over zich heen gaat krijgen, welteverstaan. Het stadion is nog lang niet af en zal ook niet op tijd af zijn. Er wordt bruut gestaakt door metropersoneel en nog hardhandiger opgetreden door de oproerpolitie – met goedkeuring van de rechter.
Tot overmaat van ramp is het ook nog noodweer in de omgeving, waardoor al acht doden zijn gevallen.

Monty Python is er klaar mee. Het enige Engelse succes op een groot toernooi stamt uit 1966, toen Engeland won middels een heul dubieus doelpunt. De ouwe komedianten van Monty Python nemen het Engels Elftal op de hak met een aangepaste versie van ‘Always look on the bright side of life’:

“When you’re in The World Cup
And all your hopes are up
And everybody wants their team to win.

Then they go and let you down
And come slinking back to town
It’s time for this daft song to begin.”

Zo. En nu gaan we écht voetballen. Veel plezier allemaal!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in