Home Column van Bart We zijn Wereldkampioen!!!

We zijn Wereldkampioen!!!

0

Robin van Persie foto-door-alegerminoAfgelopen week werden in Italië de Wereldkampioenschappen wielrennen gehouden. Bij de dames won Marianne Vos, en zo hoort het ook. Dus we zijn wereldkampioen bij het dameswielrennen. Hmm, klinkt al een stuk minder interessant dan ‘Oranje wint WK Voetbal’.

Desalniettemin een welluidende prestatie van een vrouwtje dat nog geen zestig kilo weegt bij een lengte van 1.68 meter. Beetje formaat Sneijder, zeg maar.

Mental coach

Zou het een idee zijn om Marianne Vos in te zetten als mental coach tijdens het WK 2014? Zij weet namelijk wat het is om op het allerhoogste niveau te acteren én te winnen. Vorig jaar werd ze namelijk ook al Olympisch Kampioen.

Zet haar in een kamertje met Robben en Van Persie en laat ze lekker een paar uur kletsen. Beetje ouwehoeren over ‘druk’, ‘pressie’, ‘je moment pakken’ en meer van die sporterstermen. Zij verstaan elkaar vast wel. Vos kan de boys laten delen in haar ervaring – wat doet het met je als je de titel in zicht hebt? Blokkeer je of ga je juist beter presteren?

Druk

Van Arjen Robben weten we het wel. Eigenlijk is het een choker, iemand die op het beslissende moment aan andere dingen denkt dan de genadeklap uitdelen.

Waar zou hij dan aan denken? Zijn oude jeugdliefde uit Bedum? Louis van Gaal op een podium in München? Zijn bankrekening? Toch heeft Robben een Champions League-bokaal in de pocket.

Robin Van Persie lijkt beter tegen de druk te kunnen, maar voor hem geldt weer dat hij nog nooit een grote prijs heeft gewonnnen. Geen Europese Cup, geen EK en geen WK. Bij Manchester United doet hij goede zaken, daar kunnen we niet omheen. En vorig jaar werd hij zelfs Kampioen van Engeland. Dan zitten er toch iedere thuiswedstrijd ruim 75.000 mensen naar je te kijken. Edoch.

Sex

Nou zijn Robben en Van Persie snelle jongens. De Nederlandse selectie lijkt me trouwens over het algemeen wel topfit. Er is een kundige medische staf en we hebben de beste apparatuur tot onze beschikking. Daar hoeft het dus niet aan te liggen.
In Brazilië gaat het straks maar om twee dingen: Tactiek en mentale weerbaarheid.

De tactiek ligt in handen van Louis van Gaal, daar komen we in de toekomst nog wel een keer op terug. Maar mentale weerbaarheid, dat is iets waar je járen aan moet werken. Dat heeft te maken met karakter, met resultaten uit het verleden, met de thuissituatie, met de sfeer in de spelersgroep, met voldoende aanvoer van hoeren en gelegenheidsdrugs – ze zitten ten slotte in Brasil!

Er is altijd veel te doen geweest over sex voor de wedstrijd. De meest succesvolle spelers uit Zuid Amerika gaven het altijd aan: gewoon doen. Ik ben ook voor.

Alles er aan doen voor een geweldig gevoel. Om Wereldkampioen te worden, moet je je ook ‘on top of the world’ voelen. Een flink orgasme wil heus wel helpen.
Dus Louis, denk er aan. De tactiek is belangrijk, maar minstens van even grote waarde is de inzet van een legertje salsa-temeiers.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in