Home Column van Bart Ziekenhuiscompetitie

Ziekenhuiscompetitie

0
Ziekenhuiscompetitie

Een klein bedrag was alles wat er te winnen viel. Op zaterdag 18 euro, op zondag 17 euro, met een inzet van 3 euro per Toto-formulier. Gewoon even de winnende en verliezende clubs aankruisen en op maandag de winst incasseren. Topclubs winnen, hekkensluiters verliezen. Helaas speelt uw columnist mee in de Nederlandse competitie, waarin niets is wat het lijkt. Weggegooid geld, dus.

Dat zullen de huidige clubcoaches ook wel denken over hun spelers: weggegooid geld. Als ik Louis van Gaal was, zou ik de Nederlands Elftalspelers voor het WK Voetbal niet in de Eredivisie zoeken. Het schijnt dat er in de vierde divisie van de Engelse League nog wel wat talent rondsjouwt.

Taakstraf

Van Gaal is niet de enige die zijn spelers uit andere competities gaat halen. De Denen, de IJslanders, de Zweden en Bosniërs moeten het ook niet van de Nederlandse competitie hebben. Er loopt hier alleen maar brandhout rond, lijkt het. Ongeïnspireerde voetballers met meer euro’s op de bank dan inwoners per land van herkomst.

Dat ze zich moeten schamen is niet meer genoeg – ze zouden zichzelf tot de nek moeten ingraven op een Jeu-de-boule-veld op een Franse camping tijdens de bouwvak. En daarnaast krijgen ze allemaal een aanvullende taakstraf.

Het sikkeneurige gezicht Toivonen wordt geprint op alle pingpongballetjes die worden gebruikt tijdens het Chinese Kampioenschap Tafeltennis, die hij dan als ballenjongen ook nog op moet halen. Sigthorsson moet eigenhandig malaria uitroeien in Angola. Met een pincet. En Graziano Pellè krijgt onbezoldigd werk opgelegd als inktvisring-inpakker. ‘Inktvisringen’, ja. Zonder handschoenen.

Zorgmedewerkers

Voor de Nederlandse spelers moeten we misschien wel nóg harder zijn. Zij die in Oranje willen spelen, moeten er wat voor doen. Gek genoeg denk ik dan meteen aan ‘de zorg’. Op maandag, na iedere schandalig slechte wedstrijd, demente bejaarden wassen. Met TBS’ers op proefverlof naar Ameland. Gestrande scootmobielers naar huis duwen. Moeilijk opvoedbare kinderen uit 2 VMBO helpen met hun huiswerk – dat is in ieder geval hetzelfde denkniveau.

Ondertussen verdient onze hoogste voetbalafdeling niet eens meer het predikaat ‘Mickey Mouse-competitie’. Wat mij betreft wordt er vanaf volgende week alleen nog maar gesproken over (met alle respect voor 6-jarigen) ‘De F’jes’.
Mag Vermeer ook weer eens meedoen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in