Home Column van Bart Zoek je wat?

Zoek je wat?

0
Zoek je wat?
Wedden op het WK in Brazilië met 888 Sport

De minst voorspelbare competitie met de meest voorspelde winnaar loopt ten einde. Dank de goden. Dit is een eredivisieseizoen om snel te vergeten. Vooral voor de PSV-fans met hun treurige opleving en even sneue sterfscène. Als Feyenoord tweede wordt, hebben zij nog iets om over naar huis te schrijven; na drie wedstrijden stond Feyenoord op de laatste plaats, zeven punten achter Ajax.

Dat Ajax wordt kampioen, maar niet met het voetbal wat ze op de tribunes in Amsterdam graag zien. En de fans morren ook al over het clublogo. Twente ziet vlak voor de finish ‘t peerd struikel’n en haalt al hinkelend de eindstreep. En Vitesse, ach, Vitesse. Momenteel gaat álles mis in Arnhem; bedreigingen, ontslagrondes, het halfvolle stadion en een zeer kritische achterban – de club mag blij zijn als ze bij de eerste vijf eindigen.

Waar zoek je?

Des te vreemder is het dat Bondscoach Louis van Gaal zich zo nadrukkelijk bij de Nederlandse wedstrijden laat zien. Hier heeft hij eigenlijk niets te zoeken. Stuntelende verdediging, kluitjesvoetbal op het middenveld en superbingo aan gemiste kansen in de voorhoede. Iemand zou een Jedi-mindtrick op hem moeten loslaten: ‘Dit zijn niet de spelers die je zoekt, Louis. Dit zijn niet de spelers die je zoekt.’

Waarom zit Van Gaal niet in het buitenland, bij Sneijder, Van der Vaart, Afellay-die-nooit-speelt? Kan zijn dat hij van alle ‘buitenlanders’ zeker genoeg is. Fit blijven is voldoende, en loop in vredesnaam geen blessure op; dan ga je gewoon mee naar het WK voetbal 2014 in Brasil.

Wie zoek je?

Natuurlijk zit Louis aanstaande zondag ook tijdens de Bekerfinale in de Kuip te kijken naar PEC-Ajax; de jaarlijks terugkerende volksverhuizing per trein, bus en boot om te zien wie de grootste handgranaat ter wereld mee naar huis mag nemen. Ik hoop dat PEC wint. Ik hoop dat ze winnen met oogstrelend hard voetbal, dat ze met 8-0 winnen en dat Ron Jans later mag vertellen dat het de Bondscoach heeft behaagd om drie van zijn spelers op te roepen voor hun vaderlandsplicht. Zie die Jans eens glimmen. Daar kun je een week lang 14 huishoudens op laten draaien.

Wat zoek je?

De sporters die Louis van Gaal wél zoekt, kwamen dit weekend in actie in Wallonië en het zuidoosten van de VS. Heroïsche daden van geestelijk en lichamelijk enorm sterke sportmannen. Joost Luiten werd gedeeld 26ste op de Masters met de beste ronde van de laatste dag. Niki Terpstra reed ook de beste ronde van de dag; hij won dé wielerklassieker Parijs-Roubaix.
Dát zoek je als bondscoach.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in