Home Column van Marcel MVP

MVP

0
MVP

We zijn begonnen! Het wereldkampioenschap voetbal is onderweg. Donderdag trapte Rusland af tegen een onthutsend zwak Saoedi-Arabië. Was het omkoping? Was het de Ramadan? Hoe dan ook, Putin had een gezellige middag in de ereloge.

Vrijdag volgden een zouteloze Egypte-Uruguay en een enthousiaste, maar onbeholpen versie van Marokko-Iran. Was het omkoping? Was het de Ramadan? Hoe dan ook, je zou bijna denken dat Nederland niet zou misstaan op dit WK.

En toen werd het vrijdagavond: Spanje-Portugal. Al heel snel versierde Ronaldo een penalty, die hij er overigens prachtig inschoot, en ik zag het al weer gebeuren. Want als de Portugezen één ding goed kunnen is het wel een wedstrijd vermoorden. Saaie balletjes breed, risicoloze passjes, dat kunnen ze.

Spanje kwam er het eerste half uur niet aan te pas. De Portugese ploeg kreeg zelfs nog een paar kansen om de marge te vergroten. Maar de Spanjaarden kwamen toch terug in de wedstrijd door een goal van Diego Costa. Die eerst Pepe te grazen nam!

En toen begon het WK pas echt! Ronaldo mazzelde vlak voor rust toen De Gea blunderde, Spanje kwam knap terug via twee goede doelpunten, het werd een echte wedstrijd, want Portugal kon niet meer achteroverleunen. En één man groeide uit tot de held van de dag: Isco.

Wat een balbeheersing, wat een inzicht. Wat een ragfijne passjes, wat een doorzettingsvermogen! Isco was een genot om naar te kijken. Het hele jaar al is hij de steun en toeverlaat van Real Madrid en die goede vorm heeft hij meegenomen naar Rusland. Na deze wedstrijd weet ik al wie de man van het toernooi wordt, de MVP.

Tot zeven minuten voor tijd. Cristiano Ronaldo! Even het broekje optrekken, éven kijken waar de keeper staat en even lachend zijn derde van de wedstrijd binnenschieten. Je kan er niet omheen. CR7 is een fenomeen.

Toch, mijn mening stel ik niet bij. Dit is een site die gaat over wedden. En ik durf te wedden dat Isco de ster van het toernooi gaat worden. Toegegeven, veel zal hij niet scoren. Maar wat gaat hij ons, voetballiefhebbers, verwennen met zijn ongeëvenaarde techniek en zijn buitenaardse balgevoel. Met zijn loopvermogen en zijn functionele oog voor vrijstaande medespelers.

Op het moment dat ik dit schrijf moeten Messi, Neymar en De Bruyne nog in actie komen. Ik wens ze veel succes en hoop dat ze het verschil maken voor hun land. Maar de eerste prijs van het WK is al vergeven. Isco is MVP.