Home Column van Marcel Tabloids

Tabloids

0
Tabloids

Dat had ik eerder moeten bedenken! Mijn informatie zoeken in de Engelse tabloids. Kwaliteitskranten met een hoog realiteitsgehalte, integere journalistiek en volstrekt geloofwaardige artikelen. Dat maakt het columnistenleven een stuk eenvoudiger.

Ik wilde aanvankelijk een vlammend betoog schrijven over Fahad Al-Mirdasi, de arbiter uit Saudi-Arabië. Aangewezen voor het WK als zijnde een van de grootste mondiale talenten op scheidsrechtergebied. Dit weekend mocht hij ineens de King’s Cup-finale niet meer fluiten. Naar verluid had de 32-jarige referee de voorzitter van een van de finalisten gebeld met het voorstel om, in ruil voor een aanzienlijk bedrag, de wedstrijd te beïnvloeden. Dat schijnt ineens niet meer te mogen in het Midden-Oosten.

In zijn plaats stelde de Saudische scheidsrechtersbaas Mark Clattenburg Mark Clattenburg aan als leidsman bij de wedstrijd tussen Al Faisal en Al-Ittihad. Dat meldt althans The Sun, dus dan moet het wel kloppen.

Maar dan word je ineens gepakt door ander ‘heet’ voetbalnieuws. Alweer is de bron The Sun, dus het moet wel waar zijn. De eigenaar van voetbalclub Sunderland heet Stewart Donald. Deze multimiljonair zag zijn club in twee jaar tijd twee keer degraderen. Daar maakt Donald zich niet druk om, hij heeft speeltjes genoeg. Volgens de krant heeft hij zijn vrouw verlaten, net na de geboorte van hun vierde kind, voor een 34-jarige lapdanseres. Zij werkte in de illustere nachtclub: “For your eyes only’.

The Daily Star komt met een mooi lijstje. Hoeveel verdienden de Premier League-clubs het afgelopen seizoen. Nummer laatst West Bromwich Albion pakte nog mooi even 1,9 miljoen pond mee, nummer twaalf Bournemouth streek dik 17 miljoen op en kampioen Manchester City krijgt 38,4 miljoen pond op de rekening bijgeschreven.

In Nederland staan gemiddeld twaalf camera’s rond het veld, maar in Engeland ontgaat de kijker helemaal niets. Een onbeduidende speler van Brighton stak zijn middelvinger op naar het publiek tijdens de 4-0 nederlaag van zijn team bij Liverpool. Heel Engeland boos natuurlijk. In de Daily Mail mag hij zich verontschuldigen en zeggen dat het gebaar niet voor de Liverpool-fans bedoeld was, maar voor zijn ‘mates’ op de tribune. Die riepen dat hij zich moest haasten om op tijd het vliegtuig te halen voor zijn bruiloft. Tuurlijk, Solomon March. Dan reageer je met een vinger in de lucht.

The Mirror is al helemaal klaar voor het WK. Van de stadions tot de pakken die de Engelse spelers dragen van Marks & Spencer, van de sterren van Japan tot alweer Mark Clattenburg? Jazeker, hij zou aan de drank zijn geraakt als gevolg van de wedstrijdspanning in de hoogste Engelse voetbaldivisie. Vandaar zijn vlucht naar Saudi-Arabië.

Ik heb met deze bronnen meer dan genoeg te schrijven tot de finale. En ik vermoed dat Mark Clattenburg nog een paar keer opduikt in de tabloids.

Meer voorspellingen: Wie wint het WK?