Home Column van Marcel Voorspelling

Voorspelling

0
Voorspelling

Nog een paar weken. Dan gaat het eindelijk beginnen in Rusland. Het WK. Het heeft even geduurd, maar zo langzamerhand begint het toch een beetje te leven. Zelfs Voetbal Inside gaat er alsnog aandacht aan besteden, dus wie weet gaan we het toernooi, ook zonder Oranje, leuk vinden. Ook ondergetekende, die claimt het spelletje te snappen.

Ik geef u alvast mijn voorspelling van het WK. Als de sponsoren van deze site mijn columns tot nu toe een beetje gevolgd hebben zullen ze niet schrikken. Ik geef hoogstwaarschijnlijk geen advies dat het waard is om te volgen. Ik zit er namelijk tamelijk vaak naast.

Twee weken geleden nog voorzag ik een schone, goedbetaalde oude dag in China in het verschiet voor Andrès Iniesta. Dat lijkt ineens niet zo zeker meer als ik de media mag geloven. Zelfs in China kunnen ze hem niet betalen. En wat te denken van het vrolijke nieuws van Zlatan, die toch mee zou gaan met Zweden? Hij gaat niet. Ik voorspelde een kampioenschap voor Kenneth Vermeer bij Club Brugge. De inkt van deze column was nog niet droog of de Brugse keeper raakte weer zwaar geblesseerd en Club verspeelde een riante voorsprong op Anderlecht. En het ontslag van Robert Molenaar en Arsène Wenger? Molenaar verlengde zijn contract en Wenger vertrekt bij Arsenal door de voordeur. Met andere woorden, ik heb er de ballen verstand van.

Dus, doe ermee wat u wilt: Senegal ligt er straks in de eerste ronde al uit. Eerder voorspelde ik namelijk dat ze kampioen zouden worden. Ook België is gauw klaar: De Vlamingen en Walen krijgen onderling ruzie. Kroatië, Polen en Rusland gaan de poulefase wél overleven. Het gastland schopt het zelfs tot de halve finale.

Duitsland wordt in de kwartfinale verslagen door een ontketend Colombia. Davinson Sánchez kopt in blessuretijd de winnende achter doelman Neuer, die dan pas zijn derde wedstrijd van 2018 keept. Eigen schuld, Duitsland. Had je maar een fitte keeper op moeten stellen. Argentinië bereikt zonder al te veel moeite de finale. Maar dat komt niet door Messi. De Barcelona-vedette is doodvermoeid na een zwaar seizoen in Spanje en stelt hevig teleur. Gelukkig voor de Argentijnen staan Higuain en Kun Agüero hun mannetje. Tegen IJsland scoren ze ieder drie keer, in de halve finale tegen Rusland ieder twee keer.

Maar de winnaar wordt Brazilië. Dat land drijft maar op één speler, de uitgeruste Neymar. Als een Van Basten in 1988, net op tijd terug van een zware blessure, schenkt hij de Goddelijke Kanaries de zesde wereldtitel. In de wedstrijd om de derde plaats klopt Rusland het door schorsingen gekortwiekte Colombia met 3-0. In 2023 zal die bronzen medaille afgepakt worden omdat de Russen, het zal eens niet, toch weer hebben lopen knoeien met doping. Maar, wat weet ik er eigenlijk van?

Meer voorspellingen: Wie wint het WK?