Home Column van Marcel Zuid-Korea bedankt

Zuid-Korea bedankt

0
Zuid-Korea bedankt

Dat kunnen we nou nét niet gebruiken! Het Nederlands elftal gebruikt deze zomer om zich op te laden voor de Nations League, een nieuw toernooi van de UEFA, waar een ticket voor de Europese Kampioenschappen van 2020 te verdienen valt. Tegenstanders van ons Oranje zijn Frankrijk en Duitsland, twee gerespecteerde namen in het mondiale voetbal. En wat aanvankelijk een nadeel leek, was eigenlijk een zegen. Ga maar na, als die twee landen ver zouden komen op het WK waren ze verderop dit jaar vast niet zo hongerig om een topprestatie tegen Nederland neer te zetten.

Daardoor bereikt Nederland gemakkelijk het EK, poetst het blazoen weer op door dat toernooi even te winnen en voilà, we tellen weer mee.
Frankrijk werkt tot nu toe aardig mee. Zonder noemenswaardige moeite overleefden de haantjes de groepsfase van het WK. Al zullen ook zij tegen de slaap gevochten hebben in hun ‘strijd’ tegen Denemarken. Maar wat doen de Duitsers?

Ze liggen er gewoon al uit! Zelfs het zo beproefde recept van een goal in de laatste minuut tegen Zweden was niet genoeg voor ze. De mannen van Joachim Löw gingen er gewoon keihard af tegen Zuid-Korea, met als gevolg: op tijd op vakantie.

Maar wat nog erger is: Hoe gaat het Duitse volk reageren? Hoe gaat de DFB reageren? Hoe zal der Mannschaft op de, ongetwijfeld niet malse, kritiek reageren? Het antwoord op die vragen kunnen we wel raden. Er wordt straks in september revanche van ze geëist. En dat gaan ze nemen ook. Op ons. Terwijl wij er helemaal niets aan konden doen.

Zo is het al met al toch een gek toernooi aan het worden, dat WK. Argentinië leek dood en begraven, maar door een onwaarschijnlijk doelpunt vlak voor tijd bereikten Messi en zijn kompanen toch nog de volgende ronde. Al hadden zij de hulp van de VAR weer nodig, want een blind paard kon zien dat Rojo hands maakte in zijn eigen strafschopgebied. Rusland, door niemand vooraf serieus genomen staat ook al in de tweede ronde. Polen daarentegen speelt nog een potje om des keizers baard en mag daarna ook vervroegd naar huis, iets wat ook maar weinig mensen voorafgaand aan het WK hadden gedacht. Als nu de wedstrijden ook nog wat spannender worden, wordt het misschien toch nog een feestelijk toernooi.

Iets wat we nu al kunnen vergeten van de Nations League. Zuid-Korea, je wordt bedankt!