Home Deelnemende landen Argentinië de eeuwige outsider

Argentinië de eeuwige outsider

0

Argentinië WK 2014Argentinië, de eeuwige outsider op elk WK. Na de wereldtitels in 1978 en 1986 en een tweede plaats in 1990 zijn de Argentijnen nooit meer verder gekomen dan de kwartfinale. Echter, volgend jaar, wanneer het WK 2014 zich afspeelt in buurland Brazilië, vormt het Argentijns elftal zeker meer dan enkel een outsider.

Argentinië verzekerd van plaatsing WK

De Argentijnen voeren namelijk soeverein de stand van de WK-kwalificatie in Zuid-Amerika aan. Door een recente overwinning op Paraguay is Argentinië zelfs al verzekerd van een plaats op het aanstaande wereldkampioenschap.

Onder leiding van wereldster Lionel Messi hoopt het Argentijnse volk volgend jaar weer te kunnen genieten van het eigen land. Tijdens de afgelopen wereldkampioenschappen liet Argentinië namelijk maar weinig van zich zien. Zo kwam de ploeg, destijds gecoacht door Maradona, in Zuid-Afrika niet verder dan een kwartfinaleplaats.

Toch liet de ploeg toen wel zien hoe goed ze kunnen zijn. In de groepsfase pakten de Argentijnen namelijk negen punten uit drie duels en kregen daarbij slechts één tegendoelpunt te verwerken. Na een gewonnen tweede ronde tegen Mexico was uiteindelijk in de kwartfinale Duitsland een maatje te groot.

Desondanks was het toernooi in Zuid-Afrika zeker hoopgevend voor de Argentijnen. Het team van toen is redelijk intact gebleven en het overgrote merendeel van de spelers speelt in de grote Europese competities. Daarnaast kan Argentinië beschikken over misschien wel de beste voetballer van de wereld.

Lionel Messi droomt van titel

Al in 2010 gaf Messi aan dat hij in 2014 maar al te graag zijn land naar de WK-titel wil begeleiden op de manier waarop Maradona dat deed in 1986. Toch beseft de vliegensvlugge aanvaller ook dat hij daarbij hulp nodig heeft van zijn team.

“Ik droom van ervan om het WK te winnen. Dat doen we allemaal in Argentinië. Maar er is nog een lange weg te gaan. We hebben gekregen wat we wilden, maar het was lastig. Het meest belangrijke is dat we ons zo snel mogelijk voor het WK zouden plaatsen”, gaf Messi aan na het duel tegen Paraguay. “Het volgende doel is een stuk zwaarder. We zijn op de goede weg, maar we moeten onszelf nog steeds flink verbeteren.’’, liet hij afsluitend weten.