Home Deelnemende landen Argentinië is al lang bezig in Zuid-Afrika

Argentinië is al lang bezig in Zuid-Afrika

0

Terwijl vrijwel de hele internationale voetbaltop in de Europese Alpenlanden zit om alvast te acclimatiseren voor Zuid-Afrika, zitten Diego Maradona en zijn mannen al in het land zelf. Na Australië en Brazilië zijn ze het derde team dat is aangekomen.

Maradona blies een kushandje naar de vele camera’s en reporters die klaar stonden om één van de grote favorieten van dit toernooi te verwelkomen in de hoop op een woordje van de Meester zélf. En die zei alleen maar “¡Hola Sudafrika!”. Later kreeg iemand er met moeite nog uitgeperst “Ik ben heel blij in Zuid-Afrika te zijn aangekomen, ik hou van Zuid-Afrika en ik heb zin in de Copa Mundial.”

Het team vertrok meteen naar Pretoria waar het zal verblijven tijdens het eerste deel van dit WK. Argentinië speelt in Groep B. Op 12 juni spelen ze hun eerste wedstrijd tegen Nigeria in “Ellis Park”. Op 17 Juni in “Soccer City” tegen Zuid-Korea, en de laatste wedstrijd van de poule spelen de Argentijnen op de 22e in het “Peter Mokaba” tegen Griekenland.

Geheime tactieken Argentinië

Eén van de “geheime” tactieken van Maradona is de posters die hij laat ophangen in de kleedkamers van de spelers: “Droom dat je kunt en zal kunnen”. Zulke teksten moeten de verbeeldingskracht van de spelers in werking zetten, en een einde maken aan alle twijfel die nog zou kunnen bestaan bij een van hen of Argentinië wel in staat is om dit toernooi glansrijk te winnen.

En meer motivatie: in het vliegtuig keken ze naar Invictus, de film over Nelson Mandela en rugby, de belangrijkste sport in Zuid-Afrika, een film waarin verteld wordt hoe hij samen met de kapitein van het nationale rugbyteam, François Pienaar, tijdens de Wereldbeker Rugby in 1995 toen Zuid-Afrika gastheer was, de mentaliteit van de Zuid-Afrikanen wist om te smeden tot een nationale eenheid.

Twitter zal een belangrijke informatiebron blijken tijdens het WK

Behalve Maradona’s kushandje verder dus geen woord. Hij en zijn team hebben zich hermetisch afgesloten van de wereld. Maar zijn mannen mogen wel twitteren, dit in tegenstelling tot hun Spaanse voetbalbroeders. Sergio “El Kun” Agüero (@aguerosergiokun) liet weten: “2 uur geleden beëindigden we de training, en ik heb de wilde Rodríguez gezien!!!”- die van Liverpool dus.

The Full Diego

Het team traint twee keer per dag, met lichamelijke oefeningen, tactiektraining en partijtjes tussen de groten en hun sparringpartners. In een radio-interview heeft Maradona al aangekondigd naakt naar de Obelisk in Buenos Aires te rennen als Argentinië wereldkampioen wordt.

Quotes en Odds voor Argentinië

Hier vind je de beste Quotes en Odds ook voor de wedstrijden van Pluisje en zijn team op het WK 2010 in Zuid Afrika.

Wil je ook wedden op het WK?

   Unibet – Ontvang 50 euro bonus.
   888 sport – Ontvang 70 euro bonus.
   Bwin – Ontvang 50 euro bonus.
   Betsson – Ontvang 50% korting op eerste inleg.
   Bet at Home – Ontvang 50% korting op eerste inleg.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in