Home Deelnemende landen België kan voor grote stunt zorgen

België kan voor grote stunt zorgen

0
België WK 2014
Wedden op België

Als een land op het WK 2014 voor een grote stunt kan zorgen dan is het België. Na jaren van afwezigheid op vele eindtoernooien voeren de Belgen soeverein hun kwalificatiepoule aan.

Onze zuiderburen hebben in hun poule met Kroatië, Servië, Schotland, Macedonië en Wales nog maar één overwinning om zich definitief te plaatsen voor het wereldkampioenschap in Brazilië. Aangezien de Wales de eerstvolgende tegenstander vormt, moet dat geen al te zware klus worden voor de Belgen.

Laatste WK voor Belgen is twaalf jaar geleden

Dat het land na twaalf jaar afwezigheid weer mag schitteren op het internationale voetbaltoernooi is natuurlijk al goed nieuws, maar dat het ook een rol van betekenis kan gaan spelen en misschien mag hopen op een stunt zegt al genoeg over de kwaliteit binnen de ploeg. Sinds september mag België zich bijvoorbeeld de nummer zes op de FIFA-wereldranglijst noemen, een nog nooit geëvenaarde prestatie.

Top lichting voetballers

De oorzaak van dit succes lijkt vooral toeval te zijn. België kent namelijk een toplichting aan voetballers. Vrijwel alle selectiespelers spelen in de sterkste competities en zijn daar alles behalve reserve spelers. Mignolet, Fellaini, Hazard, Vertonghen en Lukaku verkeren in de vorm van hun leven en lijken klaar te zijn voor een avontuur in Brazilië. Maarten Martens, een van de weinige selectiespelers die in Nederland actief is, erkent dat de concurrentie groot is. “Er zit momenteel zoveel kwaliteit in de selectie, iedereen speelt bij Europese topclubs. Dat maakt het voor mij lastig om er tussen te komen, maar meegaan naar Brazilië is voor mij een gezonde ambitie.”

Welke oud-eredivisionist wel een grote kans maakt om speelminuten te maken is Jan Vertonghen. De verdediger van Tottenham Hotspurs verwacht dat hij emotioneel zal worden wanneer hij daadwerkelijk in Brazilië is. “Zes, zeven jaar geleden waren we zó slecht. De mentaliteit is nu anders. Er is veel gezegd over onze generatie, maar nu willen we aan iedereen, de hele wereld, laten zien hoe goed we zijn. Echt, ik heb er de woorden niet voor. Als ik er op het WK Brazilië bij ben, geweldig! Ik denk dat ik zou huilen, echt waar”, aldus Vertonghen.