Home Deelnemende landen België wil vooral indruk maken op WK in Brazilië

België wil vooral indruk maken op WK in Brazilië

0
België wil vooral indruk maken op WK in Brazilië
Wedden op het WK in Brazilië met Unibet

Het WK 2014 wordt voor België het eerste internationale toernooi sinds het wereldkampioenschap in 2002. Vijf toernooien op rij wisten de Belgen zich namelijk niet te kwalificeren.

Desondanks hebben de Rode Duivels een hele goede indruk gemaakt gedurende de WK-kwalificatiereeks en wordt het land zeker in staat geacht om ver te komen in Brazilië. Aan de poule-indeling kan het in ieder geval niet liggen. Met Algerije, Rusland en Zuid-Korea als tegenstanders heeft de ploeg van bondscoach Wilmots het zeker niet slecht getroffen. In de ronde erna treffen de Belgen echter tegenstanders uit de poule met daarin Duitsland, Ghana, Verenigde Staten en Portugal; landen van een ander kaliber.

Ondanks het ontbreken van recentelijke toernooi ervaring, neemt onze zuiderburen het aankomen WK zeer serieus. Bondscoach Wilmots is bijvoorbeeld samen met zijn conditietrainer van plan om een schema op te stellen voor spelers die bij hun eigen club niet aan spelen toekomen. “We gaan bekijken wie moeilijkheden heeft met de conditie en wie niet. Ze zullen allemaal een specifiek programma krijgen. Zo krijgen we ze in mei in goede conditie. Dan moeten ze nog twee weken hard werken en zijn ze bij het begin van het WK op hun best”, aldus de ambitieuze hoofdcoach.

Courtois voorspelt Brazilië als WK 2014 kampioen

Courtois, keeper van het nationale elftal, erkent dat de Belgen een gedegen kwalificatie hebben afgerond, maar ziet zijn land niet als titelfavoriet. De oefenmatchen tegen Colombia en Japan hebben duidelijk gemaakt dat wij geen Duitsland, Spanje of Brazilië zijn. Dat mogen we niet vergeten. We hebben een goede groep, maar niet de kwaliteit om te zeggen: alles minder dan de halve finale is te weinig. Brazilië zal in eigen land moeilijk te kloppen zijn en start zeker als de grote favoriet. Duitsland en Spanje plaats ik daar net onder. Een van die drie landen wordt wereldkampioen.’’, aldus de doelman die speelachtig is bij Atletico Madrid. kijk hier voor de favorieten voor de wereldbeker voetbal.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in