Home Deelnemende landen Braziliaans elftal wereldkampioenwaardig

Braziliaans elftal wereldkampioenwaardig

0

Gastland brazilië WK voetbal 2014Met negentien WK-deelnames, vijf titels en zeven finaleplaatsen is Brazilië recordhouder aller tijde als het gaat om presteren op wereldkampioenschappen. In 2014 mogen de Brazilianen het in eigen land gaan proberen. Lukt het de mannen Scolari van om sinds 2002 weer een wereldtitel in de wacht te slepen?

Nieuwe selectie brazilië

Als het aan de nationale pers ligt gaat het volgend jaar sowieso gebeuren. Na de lichting van Cafú, Ronaldo en Ronaldinho braken er armoedige tijden aan voor de ‘gele kanaries’. Een kwartfinale in Duitsland en eveneens een kwartfinale in Zuid-Afrika zorgden ervoor dat flink werd door geselecteerd bij de Brazilianen.

Inmiddels lijkt het er op dat Brazilië weer een wereldkampioenwaardig elftal op de been heeft. Met sterkhouders als Silva, Cesár, Marcelo en jeugdige talenten als Neymar, Lucas Moura en Oscar beschikt Scolari over een zeer uitgebalanceerde.

Brazilië wint Confederations Cup

De coach, die de Brazilianen in 2002 al eens naar de wereldtitel leidde, heeft zijn eerste succes met de huidige selectie inmiddels al behaald. Tijdens de Confederations Cup van afgelopen zomer in eigen land liet de Seleção zien er helemaal klaar voor te zijn. Door overwinningen tegen Japan (3-0), Mexico (2-0), Italië (4-2) en Uruguay (2-1) mochten de Brazilianen aantreden tegen Spanje in de finale.

De regerend wereldkampioen werd in die finale totaal overvallen door de felheid en het frisse voetbal van Brazilië; de ploeg van Scolari won gemakkelijk met 3-0 en won zo voor de derde maal op rij de strijd om de Confederations Cup.

De grote man aan de zijde van Brazilië was Fred. De inmiddels 30-jarige spits wist vijf maal het doel te treffen tijdens het toernooi. Wat verder opviel is dat hij samen met Neymar een dodelijk aanvalsduo vormt. Het jonge talent zelf was namelijk ook goed voor vier doelpunten. Als beide spitsen dit jaar hun vorm behouden en misschien nog wel beter worden, dan geldt Brazilië zeker als favoriet voor de WK 2014.