Home Deelnemende landen Chili naar WK 2014

Chili naar WK 2014

0
Vlag Chili WK 2014
Wedden op Chili

Voor de tweede maal op rij heeft Chili zich weten te plaatsen voor het wereldkampioenschap. Door een knappe derde plaats in de kwalificatiepoule van Zuid-Amerika mogen de Chilenen zich op gaan maken voor hun negende mondiale eindtoernooi.

De kwalificatie hebben de Chilenen voor een groot deel te danken aan een uitstekende eindsprint. De laatste zes kwalificatiewedstrijden gingen namelijk niet verloren, waardoor het land in de laatste speelronde al zo goed als zeker geplaatst was.

Dat Chili ook iets kan gaan toevoegen aan het WK 2014 blijkt met name ook uit de vriendschappelijke krachtmetingen. Nadat de Chilenen in april van dit jaar gastland Brazilië op 2-2 hielden, haalde het land ook de mondiale pers toen het in oktober Europees en wereldkampioen Spanje eveneens op 2-2 hield. In die wedstrijd kwam Chili zelfs tweemaal op voorsprong en moesten de Spanjaarden, met hun ‘A-elftal’ alles op alles zetten om in de allerlaatste minuut nog een gelijkspel uit het vuur te slepen.

De grote mannen aan de kant van ‘La Roja’ zijn Alexis Sanchez (FC Barcelona) en Eduardo Vargas (Gremio). Beide spitsen waren in de kwalificatie goed voor het grootste deel van de doelpunten. Samen met de ervaren Humberto Suazo kan Chili zeker beschikken over een meer dan behoorlijke aanvallende linie.

Daarnaast bevat de selectie van trainer Claudio Borghi ook een groot Italiaans gehalte. Namens Fiorentina spelen Fernandez en Vidal regelmatig in het rood en datzelfde geldt voor Vidal en Isla, die speelachtig zijn bij Juventus. Ook de Eredivisie is nog vertegenwoordigd in de selectie van Chili. Felipe Gonzalez (FC Twente) heeft inmiddels al dertien maal mogen optreden in het nationaal elftal.

Chili heeft dus zeker iets in te brengen volgend jaar. Ook tijdens het WK 2010 in Zuid-Afrika lieten de Chilenen zien bij de beste 16 landen ter wereld te behoren. In een groep met Spanje, Honduras en Zwitserland werd het land tweede, waarna het in de tweede ronde haar meerdere moest erkennen in Brazilië.