Home Deelnemende landen Colombia WK verrassing

Colombia WK verrassing

0
Vlag Colombia Wedden WK 2014
Wedden op Colombia

Een van de landen die tijdens de WK-kwalificatie vriend en vijand verrast is Colombia. Dit tamelijk onbekend voetballand heeft boven verwachting zich inmiddels al weten te plaatsen voor het WK 2014 in Brazilië.
De Colombianen staan in de ranglijst namelijk tweede achter Argentinië, maar voor landen als Ecuador, Chili en Uruguay.

Voor Colombia is het de eerste keer in 16 jaar dat het land zich heeft geplaatst voor een Wereldkampioenschap. Door de moordende concurrentie van landen als Brazilië, Argentinië en een opleving van Uruguay was kwalificatie tot voor kort zeer lastig te realiseren. Mede door het ontbreken van de Brazilianen in de kwalificatie en een getalenteerde lichting mag het Zuid-Amerikaanse land zich opmaken voor een volksfestijn.

Velen dichten het huidige succes toe aan de bondscoach van het land. De Argentijnse José Pekerman heeft sinds januari 2012 de touwtjes in handen en heeft het meer dan naar behoren gedaan. Dat de Argentijn affiniteit heeft met landenteams blijkt wel uit zijn palmares. Met Jong Argentinië wist hij driemaal wereldkampioen te worden en met Argentinië wist hij tijdens het WK 2006 de kwartfinale te bereiken. Nadat hij hierna zijn ontslag had ingediend was hij nog even hoofdcoach van Deportivo Toluca (2007-2008) en Club Tigres (2009), maar koos hij in 2012 toch weer voor zijn grote passie, namelijk het trainen van landenteams.

Ondanks zijn kennis en ervaring kon Pekerman het echter niet zonder zijn grootste speler, Radamel Falcao. De superspits, die al tweemaal in het Wereldvoetbalelftal werd geselecteerd, speelt op dit moment bij AS Monaco. De transfer naar deze rijke Franse club heeft de ‘killer’ weten af te dwingen door bij zijn vorige club, Atletico Madrid, in 67 duels liefst 52 maal te scoren.

Andere bekende spelers van het Colombiaans voetbalelftal zijn Guarín (Internazionale), Zuniga (SSC Napoli) en Armero (eveneens SSC Napoli).