Home Deelnemende landen Costa Rica groeiend voetballand

Costa Rica groeiend voetballand

0
Costa Rica Wedden WK
Wedden op Costa Rica

Als nummer twee in de noord- en midden-Amerikaanse kwalificatiepoule is Costa Rica er in geslaagd om zich te kwalificeren voor het WK 2014. In Brazilië kunnen de Costa Ricanen zich opmaken voor hun vierde eindtoernooi in de historie van het land.

Dat van de drie eerdere deelnames er twee plaatsvonden in de afgelopen 12 jaar is veelzeggende: Costa Rica wordt meer en meer een voetballand. Tijdens de laatste speelronde in de kwalificatie werd dit nog eens duidelijk gemaakt door met 2-1 te winnen van Mexico. Hierdoor moeten de Mexicanen, toch geen onbekende speler op WK’s, nog eerst langs Nieuw-Zeeland voordat ze een mogen voetballen op het aankomende WK.

Zoals gezegd hoeft Costa Rica niet meer te wachten en kan het land de koffers al gaan pakken. Toch is het voor het land te hopen dat ze het beter doen dan op het WK in 2002 en 2006. Waar het in Zuid-Korea en Japan nog vier punten wist te behalen in de poule, daar behaalden de Costa Ricanen in Duitsland geen enkel punt.

Ondanks deze matige resultaten is er hoop bij Costa Rica. Met een toernooi op het eigen continent en een nieuwe generatie goede voetballers hoopt het ditmaal wel de tweede ronde te behalen. De bekendste speler en tevens captain van Costa Rica is Bryan Ruiz. De oud-speler van FC Twente is op dit moment actief bij Fulham FC en wordt gezien als de ‘Messi van Costa Rica’. De 28-jarige invaller beseft dat er een hoop druk op zijn schouders ligt, maar wil vooral zijn landgenoten trots maken. ‘’Dat we tweede zijn geëindigd in de kwalificatiepoule is natuurlijk al een geweldige prestatie. Ik hoop dat we die goede vorm nog een jaar vast kunnen houden, zodat we ook van het WK een feest kunnen maken.’’, aldus Ruiz.

Het land wordt geleid door Jorge Luiz Pinto. Deze trainer is met name in Zuid-Amerika een bekende naam, waar hij in verschillende landen (Peru, Venezuela, Colombia en Costa Rica) kampioen wist te worden in de clubcompetitie.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in