Home Deelnemende landen De groeiende populariteit van ‘Soccer’ in the VS

De groeiende populariteit van ‘Soccer’ in the VS

0

In de Verenigde Staten blijft voetbal in populariteit groeien. Soccer, heet het daar en niet football, want daarmee wordt in de VS Amerikaans voetbal bedoeld. De afgelopen 20 jaar is de groei van socceer enorm geweest. Niet alleen zijn er steeds meer beoefenaars en clubs bijgekomen, maar ook is het team van de USA niet meer weg te denken van de grote toernooien.

Soccer op TV, niet zo handig.

Een van de belangrijkste redenen waarom soccer nog steeds niet zo populair is als American Football is dat het uitzenden van wedstrijden weinig interessant is voor de grote tv-zenders. In een land waar iedere paar minuten een commercial voorbijkomt op het scherm, past een voetbalwedstrijd die uit twee keer 45 minuten bestaat met maar één pauze ertussen, niet zo gemakkelijk in de programmering. Bij American Football is het veel eenvoudiger er een hoop reclamefilmpjes tussen te proppen.

Soccer op Internet, wel handig.

De opkomst van internet draagt zeker bij aan de groeiende populariteit van voetbal in de VS. Grote zenders als Fox hebben tegenwoordig een ‘soccer channel’ op internet waar al het laatste nieuws uit de internationale voetbalwereld is terug te vinden. Ook zijn er video’s te zien van wedstrijdverslagen en interviews. Dit soort ‘internet-televisie’ geeft wel een hoop mogelijkheden om reclame in te passen, dat is waar.

Maar een wedstrijdverslag in minder dan 90 seconden biedt nauwelijks meer ruimte dan om razendsnel een paar doelmomenten aan elkaar te plakken, waardoor er weinig overblijft om van te genieten. De schoonheid van het voetbalspel zit ‘m immers ook juist in die momenten wanneer de bal helemaal niet in de buurt van het doel is.

Spaanstaligen nemen het voortouw

Geen wonder dus dat in de VS een aantal Spaanstalige tv-zenders met een hoogwaardig voetbalaanbod steeds populairder worden. Opvallend genoeg trekken die zenders de laatste jaren ook steeds meer kijkers die helemaal geen Spaans verstaan. Een hele interessante ontwikkeling die de groeiende behoefte aan goede voetbalverslaggeving illustreert.

Eén van die op het Spaanstalige deel van de Amerikaanse bevolking gerichte zenders is Univision. Het kanaal zendt integraal voetbalwedstrijden uit en dat levert ze voldoende reclame-inkomsten op. Vroeg of laat zullen andere zenders dus wel overstag moeten gaan om in de groeiende behoefte aan ‘soccer’ te voorzien. Met de kandidaatstelling van de VS om het WK van 2018 of 2022 te mogen organiseren, is de kans groot dat het aanbod van hoogwaardige voetbalverslaggeving op TV flink zal toenemen.

VS kandidaat voor het organiseren WK

Om dat toernooi binnen te kunnen halen is het van belang dat de VS een goed toernooi speelt in Zuid-Afrika. Ze komen daar uit in groep C. De verwachting is dat ze daarin tweede zullen worden na Engeland, om vervolgens de groepswinnaar van D te treffen. Daarin zal Duitsland naar verwachting als winnaar uit de bus komen, wat mogelijk het einde zal zijn voor de Amerikaanse Droom.

Wedden op Nederland Japan

Wil je ook wedden op het WK?

   Unibet – Ontvang 50 euro bonus.
   888 sport – Ontvang 70 euro bonus.
   Bwin – Ontvang 50 euro bonus.
   Betsson – Ontvang 50% korting op eerste inleg.
   Bet at Home – Ontvang 50% korting op eerste inleg.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in