Home Deelnemende landen Duitsland altijd favoriet voor WK en EK

Duitsland altijd favoriet voor WK en EK

0

Duitsland weddenwkNog nooit heeft Duitsland zich niet weten te plaatsen voor het wereldkampioenschap. Ook volgend jaar in Brazilië zullen ‘die Mannschaft’ er ongetwijfeld weer bij zijn.

De Duitse ploeg staat namelijk soeverein bovenaan in kwalificatiepoule C. Met 22 punten uit 8 wedstrijden heeft Duitsland vijf punten voorsprong op nummer twee Zweden. De Duitsers hebben dus nog één punt nodig om zich definitief te kwalificeren voor het WK 2014 in Brazilië.

Dat Duitsland een grote staat van dienst heeft op wereldkampioenschappen spreekt voor zich. Onze oosterburen wisten het toernooi al driemaal te winnen (1954, 1974 en 1990) en werden daarnaast ook nog vier keer tweede. Op het WK 2010 in Zuid-Afrika kwam de ploeg niet verder dan een derde plaats. De uiteindelijke wereldkampioen Spanje bleek toen een maatje te groot in de halve finale.

Ten opzichte van dat WK zijn er een hoop nieuwe spelers ingepast in de selectie van trainer Löw. Naast Özil, die al langer bekend was, vormen inmiddels ook spelers als Schürrle en Draxler de kern van de selectie.

Hoe goed de Duitse selectie is heeft iedereen kunnen zien tijdens het EK 2012. Met fris en aanvallend voetbal waren de Duitsers eenvoudig tot de halve finale doorgedrongen. Daar werd het echter door hard spel gevloerd door Italië. Inmiddels is de gehele selectie van toen weer twee jaren ervaring rijker en lijkt heel Duitsland zich op te gaan maken voor een zeer veelbelovend toernooi.

Duitsland titelkandidaat

Ondanks het feit dat Duitsland ongetwijfeld een van de titelfavorieten is voor het WK in Brazilië denkt Löw dat het spelen in Zuid-Amerika wel de nodige problemen met zich mee gaat brengen voor zijn ploeg. “De teams uit Centraal- en Zuid-Amerika hebben een voordeel, maar ik maak me geen zorgen. Ik weet zeker dat we ons goed voor zullen bereiden. We hebben genoeg tijd om ons aan te passen aan de nieuwe omstandigheden. Een goede fysieke conditie is essentieel voor succes.”, aldus de hoofdcoach van de ‘Mannschaft.’