Home Deelnemende landen Engeland wacht al 50 jaar op prijs

Engeland wacht al 50 jaar op prijs

0
Engeland WK 2014
Wedden op Engeland

Als er één groot Europees land is dat hunkert naar een internationale prijs, dan is het wel Engeland. Ondanks veelvuldige deelnames aan zowel Europees als Wereldkampioenschappen wisten de Engelsen alleen in 1966 een prijs te winnen.

De eilandbewoners wachten dus al bijna vijftig jaar op een nieuwe prijs. Of deze er op het WK in Brazilië gaat komen is twijfelachtig. In de kwalificatiepoule met Oekraïne, Montenegro, Polen, Moldavie, en San Marino wist het land tot dusver niet te overtuigen. In de eerste acht duels wist Engeland namelijk ‘slechts’ zestien punten te behalen.

Een beschamend feit voor een lang waarvan de gehele selectie in misschien wel de sterkste competitie van de wereld speelt. Mannen als Rooney, Cole en Lampard vormen al jaren de basis van het Engelse team waardoor er ondertussen verwacht wordt dat er een sterk en hecht collectief staat.

Ondanks het feit dat er aan kwaliteit dus geen gebrek is, lijkt de huidige selectie van Engeland met een heus eindtoernooi-syndroom opgescheept te zitten. De huidige selectie, samen goed voor bijna 500 interlands, wist tijdens de afgelopen EK’s en WK’s nooit verder te komen dan de kwartfinale. Of dit met kwaliteit of ongeluk te maken heeft valt te betwijfelen. Zo werd tijdens de achtste finale van het WK in Zuid-Afrika een glaszuiver doelpunt van Lampard afgekeurd en verloor Engeland tijdens het WK 2012 de kwartfinale tegen Italië pas na penalty’s.

Ondanks deze tegenvallende resultaten blijft de druk om te presteren hoog in Engeland. De knotsgekke fans willen weer prijzen winnen met hun land en ook bondscoach Hodgson beseft dat het weer tijd is om verder te komen dan de kwartfinale. ‘’Het Engelse publiek verdient weer een goede prestatie van Engeland als voetballand. Ik kan alleen maar toezeggen dat we er alles aan doen om dit ook te realiseren.’’, aldus de Engelse bondscoach.