Home Deelnemende landen Eriksson’s ontsnapping uit de Groep-des-Doods.

Eriksson’s ontsnapping uit de Groep-des-Doods.

0

Slechts 73 dagen voor het begin van de eindronde van het WK 2010 is Sven-Goran Eriksson benoemd als coach van Ivoorkust. De Zweed, eerder bondscoach van Engeland en voormalig coach van Manchester City noemt  Ivoorkust “een geweldige voetbalnatie met een heleboel goede spelers. Ik kan me niets beters wensen”.
Speel Betsson

Ivoorkust: Loodzware taak

Ivoorkust staat echter voor een loodzware taak zich voor de tweede ronde te kwalificeren in de groep-des-doods. Zij moeten zich staande houden in een groep met  Brazilië, Portugal en Noord Korea. Maar Eriksson vindt dat hij met Didier Drogba en  Yaya Toure een paar topspelers in huis heeft die het verschil kunnen maken.

“We zitten in een moeilijke groep, en  het gaat ook geen makkelijke opgave worden” aldus Eriksson, “maar ik verwacht toch dat Ivoorkust louter op talent de volgende ronde gaat halen ten koste van Portugal.” Op dit moment zijn  bij Unibet de odds gelijk voor Portugal en Ivoorkust. Beide staan op 1 tegen 4,50 om de groepsfase door te komen. Brazilië wordt de meeste kans toegedicht (1:1.6) , en Noord Korea lijkt afgeschreven voordat zij een minuut gespeeld hebben (1:75).

Eriksson begint met Ivoorkust aan zijn derde wereldkampioenschap.

De benoeming van Eriksson kwam na de teleurstellende resultaten in de Afrika Cup. Daar kwamen zij niet verder dan de kwartfinale, terwijl wereldwijd verwacht werd dat zij zouden winnen, of toch tenminste de finale zouden halen. Dit leidde tot het ontslag van de toenmalige coach Vahid Halilhodzic, ondanks het feit dat deze coach Ivoorkust wel naar de eindronden van het WK leidde met slechts 1 verliespartij gedurende 2 jaar.

Eriksson dicht Ivoorkust zelfs kansen toe om het wereldkampioenschap te winnen. Natuurlijk wordt het moeilijk maar we spelen in Afrika, en ik verwacht een heleboel steun van het publiek. Het zou goed zijn voor het hele continent als dit keer een Afrikaans land de WereldCup wint.

Gokje wagen?

Of de gemiddelde gokker daar ook zo over denkt valt nog te bezien. Bij Unibet in ieder geval niet. Daar waar Brazilië  1:6 doet,  krijg je voor Ivoorkust voor elke euro al snel 25 euro terug. (1:25). Dat is altijd nog meer kans op de eindzege dan men Portugal toedicht, dat staat namelijk  1:30.

Om over Noord Korea maar niet te spreken (1:2000) Daarmee is Noord Korea wel meteen het meest winstgevend als ze inderdaad winnen…samen met Nieuw Zeeland, die op dezelfde odds staan. Ik zou er persoonlijk toch niet al mijn spaargeld op zetten…

Wil je ook wedden op het WK?

   Unibet – Ontvang 50 euro bonus.
   888 sport – Ontvang 70 euro bonus.
   Betsson – Ontvang 50% korting op eerste inleg.
   Bet at Home – Ontvang 50% korting op eerste inleg.
   Bwin – Ontvang 50 euro bonus.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in