Home Deelnemende landen Frankrijk is de slapende reus

Frankrijk is de slapende reus

0

FrankrijkAl enkele jaren vormt Frankrijk de grote slapende reus in Europa. Na het succes op het WK 2006 werd het Franse elftal vooral gekenmerkt door onenigheid en chaos. Die tijd lijkt inmiddels ook voorbij en dus kijkt heel Frankrijk al vooruit naar het WK voetbal 2014.

Voordat de Fransen echter hun koffers mogen gaan pakken om naar Brazilië af te reizen moeten ze zich natuurlijk nog wel kwalificeren. In een poule met Spanje, Finland, Georgië en Wit-Rusland zijn de Fransen voorbestemd voor de tweede plaats, maar met nog één wedstrijd te gaan staan de Fransen op gelijke hoogte met Spanje. Daarbij moet wel gezegd worden dat de Spanjaarden nog een wedstrijd extra te goed hebben.

De kans is dus groot dat Frankrijk alsnog de play-offs moeten spelen. Dit moesten de Fransen ook in 2010, toen kwalificatie voor het WK in Zuid-Afrika op het spel stond. Destijds werd Ierland door een doelpunt met de hand van Henry verslagen.

Veel ervaring in Franse team

Van het team dat toen voor de prijzen moest gaan zorgen is inmiddels weinig meer over. Met ervaren krachten hoopt Frankrijk de wereld op het WK te kunnen verrassen. Onder leiding van oud-gediende Didier Deschamps wil het land als voetballand weer terug op de kaart worden gezet.

Kwaliteit heeft de oefenmeester hier genoeg voor. Met ervaren topspelers als Ribery, Benzema als Abidal zijn er spelers aanwezig die weten wat het is om grote en belangrijke wedstrijden te spelen. Daarnaast kan Deschamps natuurlijk ook beschikken over grote namen als Giroud, Nasri en bijvoorbeeld Sagna.

Op de vraag of de trainer niet liever nog een paar jonge talenten in wil laten passen in de selectie antwoordde Deschamps als volgt. “We hebben nu een goede groep staan die zo goed als klaar is om grote wedstrijden te spelen. Aanpassingen leiden in mijn ogen voornamelijk tot onrust in de groep.”, aldus de 44-jarige trainer.