Home Deelnemende landen Italië is geplaatst voor het WK voetbal in Brazilië

Italië is geplaatst voor het WK voetbal in Brazilië

0

Italië WK voetbal 2014Na Nederland is Italië het tweede Europese land dat zich heeft geplaatst voor het wereldkampioenschap in Brazilië. De viervoudig wereldkampioen wil op het WK 2014 van volgend jaar hoge ogen gooien.

Bondscoach Cesare Prandelli beschikt over een zeer uitgebalanceerde selectie. Met spelers als Buffon, Pirlo en Gilardino in de selectie kan Prandelli gebruik maken van spelers die weten wat het is om een wereldtitel in de wacht te slepen. Op het WK 2006 in Duitsland wonnen de Italianen namelijk het toernooi na een zinderende finale tegen Frankrijk.

Italië scoort moeilijk

De frisheid en met name aanvallende impulsen moeten echter niet komen van dit drietal. Balotelli en El Shaarawy, beide spelend bij AC Milan, moeten een dodelijk duo gaan vormen in de spits. Tijdens de strijd om de Confederations Cup nog niet helemaal uit. Ondanks een knappe derde plaats achter Brazilië en Spanje was het scorend vermogen van Italië niet al te best te noemen. De topscoorder van dit toernooi, Balotelli, kwam namelijk slechts tot twee doelpunten. El Shaarawy wist daarentegen helemaal niet te scoren.

Desondanks was Prandelli tevreden over het verloop na het toernooi. ‘’Na onze verloren finale op het EK van een jaar eerder was het even kijken of de nieuwe jongens er klaar voor waren. Ik denk dat ze wel geslaagd zijn voor de test. “Met name over Balotelli was de oefenmeester bijster positief. ‘’Balotelli ziet er gemotiveerd uit. Hij lijkt zijn imago nu al een beetje aangepast te hebben. Hij lacht weer volop. Hij heeft zijn rust terug en kan zich weer op het voetbal richten in plaats van de andere dingen.”

Het is voor Prandelli en de zijnen te hopen dat het WK in Brazilië beter verloopt dan het laatste gespeelde WK. In Zuid-Afrika kwamen de Italianen namelijk niet verder dan de eerste ronde. In een poule met Paraguay, Slowakije en Nieuw-Zeeland eindigde Italië op een laatste plaats.

Bij de WK 2014 favorieten zijn ze al een aantal jaren niet. Italië is bij de bookmakers als 7de geplaatst.

Door Mike Snel