Home Deelnemende landen Kroatië spannende nieuwkomer

Kroatië spannende nieuwkomer

0
Vlag Kroatië wedden wk
Wedden op Kroatië

Voor de vierde maal in de nog jonge historie van het nationale team heeft Kroatië zich weten te plaatsen voor een wereldkampioenschap voetbal.

Gemakkelijk ging het echter niet. Na een tweede plaats in een poule met België, Servië, Schotland, Wales en Macedonië troffen de Kroaten IJsland in de strijd om een WK-ticket. Waar Kroatië in Reykjavik ternauwernood met 0-0 gelijk wist te spelen, daar klaarden de Kroaten in Zagreb de klus door met tien IJsland met 2-0 te verslaan.

De doelpuntenmakers van dat duel zijn ook de twee teamdragers van Kroatië. Met 110 interlands achter zijn naam is Darijo Srna de absolute leider van het elftal. De verdediger, die actief is bij Sjachtar Donetsk, heeft daarmee één interland voorsprong op de tamelijk onbekende doelman Pletikosa.

De andere doelpuntenmaker van het duel is de onomstreden spits Mandzukic. Samen met de ervaren Olic vormt hij al enige tijd de aanval van het Kroatische elftal.

Achter deze spitsen maakt bondscoach Kovac graag gebruik van onder andere Kranjcar (QPR), Modric (Real Madrid) en Kovacic (Internazionale). Bij hun clubs zijn het niet bepaald de dragende spelers, maar stuk voor stuk spelen ze regelmatig in de sterke Europese competities.

Omdat Kroatië er vier jaar geleden in Zuid-Afrika niet bij was, zijn de verwachtingen niet hoog gespannen. Vele Kroatische voetbalfans hopen op een stunt zoals op het WK 1998 in Frankrijk, toen het debuterende Kroatië onder meer grootmacht Duitsland versloeg en uiteindelijk derde werd door in de troostfinale Nederland te verslaan.

Toen Kovac gevraagd werd of er komend jaar in Brazilië zoiets weer verwacht mag worden, temperde hij meteen de verwachtingen. “We hebben een sterke selectie met allerlei spelers die actief zijn in de sterkste competities van Europa. Desondanks hebben we ook nog een hoop zwakke punten, waaraan we in de komende maanden flink moeten gaan werken om een rol te kunnen spelen op het WK.”, liet hij weten na de confrontatie tegen IJsland.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in