Home Deelnemende landen Mexico: verrassing op WK voetbal 2014

Mexico: verrassing op WK voetbal 2014

0
Mexico: verrassing op WK voetbal 2014
Wedden op het WK in Brazilië met 888 Sport

Naast Honduras, Costa Rica, de Verenigde Staten is Mexico het vierde midden- en noord-Amerikaanse land dat deel gaat nemen aan het WK voetbal 2014. De Mexicanen hopen in Brazilie af te rekenen met het ‘tweede ronde-syndroom’.

Tijdens de laatste vijf deelnames op een wereldkampioenschap wist Mexico namelijk elke keer de eerste ronde te overleven maar bleek de tweede ronde een niet te nemen horde. Achtereenvolgens waren Bulgarije, Duitsland, de Verenigde staten en twee maal Argentinië te sterk in de tweede ronde.

Gezien de recente prestaties van het team van bondscoach Herrera ziet het er naar uit dat de kans groot is dat de Mexicanen wederom niet verder zullen komen dan de tweede ronde. In de meest recente editie van de Gold Cup (het midden- en noord-Amerikaanse kampioenschap) werd Mexico in de halve finale uitgeschakeld door Panama en tijdens de Confederations Cup, die net voor de Gold Cup plaats vond, kwam Mexico niet verder dan de eerste ronde.

Deze resultaten zijn ook tekenend voor de kwalitatief matige selectie waarover de Mexicanen op dit moment beschikken. Grotere namen als Salcido en Gerardo Torrado hebben inmiddels afscheid genomen, waardoor de selectie grotendeels bestaat uit spelers van een nieuwe generatie. Opvallend is daarbij dat er nauwelijks tot geen spelers in de selectie te vinden zijn die in een Europese competitie spelen; elke speler die werd opgeroepen tijdens het WK-playoff duel tegen Nieuw-Zeeland was op dat moment speelachtig in de Mexicaanse competitie. Vandaar dat menig Nederlandse voetbalfan waarschijnlijk maar weinig spelers zal herkennen tijdens het komende WK.

Het is voor de Mexicanen echter te hopen dat dit juist voor een verrassingselement kan zorgen, maar gezien de recente prestaties lijkt een plek in de tweede ronde al een prestatie van formaat.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in