Home Deelnemende landen Nigeria, Super Eagles mogelijke outsider WK 2014

Nigeria, Super Eagles mogelijke outsider WK 2014

0
Nigeria, Super Eagles mogelijke outsider WK 2014
Wedden op het WK in Brazilië met Unibet

Het Afrikaanse land dat misschien wel de grootste kans op de WK-titel in 2014 maakt is Nigeria. De winnaars van de Afrika Cup 2013 willen niets liever dan de beker voor het eerst in de geschiedenis naar het Afrikaanse continent te brengen.

De ‘Super Eagles’ mogen zich gaan opmaken voor hun vijfde WK-optreden ooit. Een grote inspanning vergde de kwalificatie niet; tijdens de Afrikaans play-offs werd er eenvoudig afgerekend met Ethiopië.

De verwachtingen zijn dan ook hooggespannen. Op het WK 2010 hoopte de Nigerianen ook op een titel, maar kwamen de supporters er bedrogen uit toen Nigeria in een, op het oog eenvoudige poule, met Argentinië, Zuid-Korea en Griekenland op een laatste plaats eindigde.

Nigeria mogelijke outsider

De kans dat dit nu gaat gebeuren is echter een stuk kleiner. De selectie van toen heeft inmiddels een gevestigde naam in enkele Europese competities, waardoor het land ook op het komende WK gezien wordt als een mogelijke outsider. Nigeria heeft dus de beschikking over een sterke selectie, al voetballen bijna alle spelers in verschillende competities. De meest bekende spelers van het Nigeriaans elftal zijn Musa (ex-VVV, huidig CSKA Moskou), Emenike (Fenerbahce) en Omeruo (Chelsea FC).

De aanvoerder van Nigeria, Enyeama, bevestigd dat zijn land zeker een kans maakt om voor een stunt te zorgen in Brazilië. “Of we indruk gaan maken op het WK? Nou, we kunnen het toernooi winnen. Het zou me niet verbazen als Nigeria op een dag het WK wint en misschien gebeurt dat nu al, met mij. Het is een kwestie van tijd. Alles is mogelijk, niets is onmogelijk”, aldus de 31-jarige keeper, die onder contract staat bij OSC Lille.

Het Afrikaanse gezelschap staat onder leiding van bondscoach Keshi. Deze ex-international van Nigeria zelf heeft al enkele landenteams in Afrika getraind, maar mag zichzelf sinds 2011 bewijzen bij zijn thuisland.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in