Home Deelnemende landen Noord Korea op het WK. Een echte win-win situatie…

Noord Korea op het WK. Een echte win-win situatie…

0

Volgens onbekend gebleven bronnen heeft de president van Noord Korea, Kim Jong-il, een geweldig plan voor de komende wereldkampioenschappen voetbal, waarvoor zijn land zich geplaatst heeft. De grote leider heeft in alle wijsheid besloten dat er in geen geval live wedstrijden getoond worden op de Noord Koreaanse televisie. De staatstelevisie gaat alleen hoogtepunten van het Noord Koreaanse elftal uitzenden. Een eventueel verloren wedstrijd wordt gewoon genegeerd.
Betsson
Een Geweldig Idee. Met hoofdletters! Ik heb altijd gedacht dat het hele “KIM is een Genie!” gedoe pure propaganda was. Niets is minder waar blijkt nu. Hij is daadwerkelijk een GENIE!

Ik geloof nu ook de verhalen dat hij ten minste 5 maal per rondje golflinks een heuse hole-in-one scoort, wat hem beter maakt dan Tiger Woods. Bovendien, met slechts 3 bijvrouwen is hij waarschijnlijk nog een betere echtgenoot dan Tiger ook.

Noord Koreaanse strategie

De Noord Koreaanse strategie werkt uitstekend op 2 fronten. Ten eerste op het front van de officiële Hype, en ten tweede op de massahysterie die Wereldkampioenschappen voetbal lijken te veroorzaken. De Hype eerst. Wat ooit begon als een paar teams die een balletje gingen trappen en een bekertje en een gratis vakantie in Uruguay kregen als beloning, is nu uitgegroeid tot een orgie van commerciële gesponsorde pompeuziteit.

De loting hype

Kijk alleen maar naar de loting in december jl. Een saai glittergala met de uitstraling van een evenement dat zichzelf veel te serieus neemt, gepresenteerd door een Zuid Afrikaanse beroemdheid die zoveel van haar eigen Zuid Afrika houdt, dat zij in 2005 Amerikaans staatsburger is geworden. Ik bedoel maar… Met commentaar van Zuid Afrikaners die verklaren dat de toekomst van Zuid Afrika zo helder schijnt dat het pijn doet aan de ogen…. En commentaar van Nelson Mandela dat het toegewezen krijgen van de wereldkampioenschappen een beloning was voor Zuid Afrika, na een lange zware strijd voor vrijheid. Dat is goed nieuws voor al die andere landen in Afrika….je wordt misschien decennia lang uitgebuit, maar je krijgt uiteindelijk wel een voetbaltoernooi!

Massahysterie

En dan de massahysterie! Je sluit jezelf op in een te volle bar om 90 minuten lang naar 22 mannen en een bal te kijken om na de overwinning in euforie over straat polonaise te lopen, dan wel te huilen als een stel baby’s over een eventueel onterecht verlies. De meeste mensen zijn niet eens voetbalfans. Het zijn gewone brave burgers die mee gaan in elke hype die de media hen voorschotelen. Dus ja, als je elke dag een overdosis voetbal op televisie te verwerken krijgt, wordt je vanzelf tijdelijk fan. Zelfs mijn oma van ver in de 80 gaat aan de oranje HEMA-tompousen.

Kim Jong-Il heeft gelijk

Dus om terug te komen bij ons aller Kim uit Noord Korea..hij heeft helemaal gelijk! Vertoon alleen de gunstige beelden van het wk 2010 en laat je land geloven dat je wereldkampioen bent geworden! Het bespaart je tranen bij het slapen gaan en als je snel een volgende mediahype op je volk los laat, duurt het hele voetbalgebeuren niet lang genoeg om ze te laten realiseren dat ze voor de gek gehouden zijn.
Kim for President…
Oh, dat is ‘ie al….

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in