Home Deelnemende landen Oost-Europees Onderonsje in voorronde WK

Oost-Europees Onderonsje in voorronde WK

0

Naast  trouwe WK-gangers  Frankrijk  en Portugal moet ook Rusland zich nog zien te plaatsen voor Zuid Afrika 2010.  Dit zal moeten worden afgedwongen middels een overwinning op Slovenie.

Wordt  het ‘Guus Geluk ‘  of  ‘Guus gaat naar Huus’  komende week?  Op papier lijkt een overwinning op Slovenië geen moeilijke opgave voor de oefenmeester uit Varsseveld. Immers, Rusland staat 12e op de FIFA wereldranglijst, en Slovenië slechts 49e.  Het moge duidelijk zijn dat Rusland favoriet is.

Blijft de grote vraag  natuurlijk hoe Guus met zijn elftal de verdedigingsmuur van de Slovenen gaat slechten. De Sloveense doelman kreeg in de kwalificatieduels slechts 4 doelpunten om de oren. Guus Hiddink is er zelf niet helemaal gerust op. De huidige Russische bondscoach waarschuwt zijn ploeg voor onderschatting.“Naast het feit dat de Sloveense verdediging een muur is gebleken, benutten ze ook nog eens elke kans die ze zelf krijgen” aldus de Nederlandse oefenmeester.

Het valt dus nog maar te bezien of Hiddink zijn zeer opmerkelijke en succesvolle reeks kwalificaties kan voortzetten. Naast bondscoach van Nederland, waarbij hij Oranje naar het EK 1996 en WK 1998 loodste, was hij immers succesvol bondscoach van Zuid Korea, waarmee hij schitterde op het WK daar, en later Australië, met wie hij de eindronde van het WK in 2006.

Guus lijkt de moderne Koning Midas. Alles wat hij aanraakt wordt goud, of gaat op zijn minst mooi glimmen. En hoewel wij Nederlanders niet de meest leuke herinneringen hebben aan het Russische elftal onder leiding van Guus Hiddink (EK 2008!) denk ik dat we toch met z’n allen trots zijn op Guus en hopen dat hij het weer flikt.

De Slovenen voelen zich ondertussen zeer op het gemak in de rol van underdog. Zij plaatsten zich slechts 1 keer eerder voor het eindtoernooi, namelijk in 2002. De Sloveense bondscoach Matjaz Kek benadrukt ook dat Rusland de grote favoriet is in het Oost Europese Onderonsje. Hoewel de laatste confrontatie op het voetbalveld tussen de twee landen uitmondde in een 2-1 overwinning voor de Slovenen, wordt ook in Slovenië verwacht dat het grote Rusland zal winnen. Typerend is daarom ook de uitspraak van verdediger Brecko :” Rusland heeft meer voetballers dan dat wij inwoners hebben…”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in